Title Image
Home  /  Blog  /  Without Sidebar (Page 136)

Cercetătorii au au studiat aproximativ 180.000 de pacienţi tineri, cu vârste sub 21 de ani, şi au constatat că examinările multiple cu ajutorul tomografiei computerizate, în copilărie, pot favoriza apariţia cancerului la creier sau a leucemiei. Totuşi, în ciuda rezultatelor studiului, specialiştii spun că, în total, tomografia oferă mai multe beneficii decât dezavantaje, dar sfătuiesc ca acestă metodă să fie utilizată doar atunci când este neapărată nevoie. În timpul unei tomografii computerizate, un tub de raze X se învârte în jurul corpului pacientului pentru a produce imagini în detaliu ale organelor interne şi ale altor părţi din corp. Practic, expunerea la razele X

Deşi tehnologia a avansat foarte mult, iar stomatologia modernă este capabilă de a face adevărate minuni pentru dinţii noştri, prevenirea problemelor rămâne cea mai eficientă şi uşoară cale pentru menţinerea sănătăţii orale. Astfel, înainte de a apela la medicul stomatolog, trebui să constientizăm că sănătatea dinţilor şi a gingiilor este în primul rând responsabilitatea noastră, mai ales că de igiena orală se leagă multe alte boli care aparent par să nu aibă nici o legatură cu spălatul pe dinţi. Conform ultimilor studii realizate de către cercetători, banalul spălat pe dinţi nu ne păstează doar dinţii curaţi, gingiile masate şi o respiraţie

În medicina populară, hreanul este la loc de cinste. Acest minunat dar al naturii, folosit nu numai în bucătărie, dar şi pentru sănătate, a fost uitat pe nedrept odată cu răspândirea medicamentelor noi. Dar virtuţile lui terapeutice sunt în continuare de nepreţuit în vindecarea celor mai diverse boli. Atunci când ai nevoie de un remediu care să te energizeze, să te ferească de răceli, de crize reumatice, de migrene sau de probleme respiratorii, hreanul este soluţia salvatoare. De asemenea, hreanul este bun şi în cazuri de sinuzită. Această plantă extraordinară era apreciată încă de pe vremea grecilor şi a romanilor, fiind folosită ca

Ştim cu toţii că fructele şi legumele sunt sănătoase pentru sănătatea noastră, însă în anumite condiţii, sucul acestora poate sa creeze adevărate neplăceri. Fiind bine intenţionaţi părinţii permit copiilor lor să bea mult suc de fructe proaspăt, în ideea că astfel le asigură vitamine şi le îmbunătăţesc sănătatea. Din păcate, consumul de suc de fructe în cantităţi mari are adesea un efect dezastruos asupra danturii celor mici. Specialiştii recomandă insistent părinţilor să limiteze consumul de sucuri de fructe, chiar din cele fără zahăr adăugat şi aşa-numitul smoothie. Practic, permiţându-le să consume prea multe astfel de băuturi, părinţii le distrug sănătatea dinţilor. Sucul de

Oamenii de ştiinţă au identificat în urma unor teste îndelungate genele ce predispun la infarct, independent de toţi factorii de risc cunoscuţi. Studiul genetic asupra infarctului miocardic precoce a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 1.500 de pacienţi cu vârsta sub 45 de ani, studiaţi vreme de 10 ani în vederea determinării implicării variantelor genetice în incidenţa evenimentelor cardiovasculare şi în progresul aterosclerozei coronariene la persoanele care au suferit un prim infarct cardiac precoce. Cercetătorii au descoperit în genomul uman genele corelate capacităţii infarctului de miocard de a se transmite ereditar, în mod deosebit la persoanele tinere, şi de asemenea predispoziţia

Cercetătorii au realizat un studiu din care reiese faptul că pacienţii trataţi de cancel la colon a căror alimentaţie este bogată în carne şi grăsimi prezintă de trei ori mai multe riscuri de recidivă faţă de cei a căror alimentaţie este bogată în fructe, legume şi peşte. La acest studiu au participat peste 1000 de bolnavi de cancer la colon în stadiul al treilea. În acest stadiu tumoarea este deja extinsă la sistemul limfatic. Cercetătorii i-au rugat pe pacienţi să răspundă la un chestionar legat de alimentaţie, acestia fuseseră deja supuşi unei intervenţii chirurgicale şi urmaseră chimioterapie timp de şase luni. Specialiştii au

Numeroase studii au demonstrat legătura puternică dintre alimentele pe care le consumăm şi riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer. De aceea, grija pentru alimentaţia ta zilnică trebuie să fie o preocupare constantă, însă fără să devină o obsesie sau să fie dusă la extrem. Iată topul alimentelor cancerigene pe care ar fi bine să nu le consumi sau să le consumi foarte rar: Primul loc în top este ocupat de mezeluri - carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, au declarat reprezentanţii Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit specialiştilor, consumul a aproximativ 50 de grame

Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mișcărilor, pacienții prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremur și instabilitate posturală. Vârsta medie de apariție a bolii este de 57 ani. La început, simptomele pot fi confundate cu procesul normal de îmbătrânire, dar pe măsura agravării acestora, diagnosticul devine evident. În momentul manifestării primelor simptome, se crede că între 60% și 80% din celulele din zona de control a activităților motorii sunt deja distruse. Cercetătorii au descoperit în urma unui studiu că probabilitatea apariţiei acestei boli a rezultat a fi

Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale. Numeroase studii au evidenţiat faptul că în ţesutul cerebral al persoanelor afectate de maladia Alzheimer se regăseşte o cantitate ridicată de aluminiu. Astfel, o expunere constantă la o cantitate mare de aluminiu poate să reprezinte un factor de risc pentru Alzheimer. Un alt efect nociv pe care îl are aluminiul pentru sănătate este acela că dăunează în special

Din păcate bolile cardiovasculare au cunoscut o creştere alarmantă în ultimii ani atât la noi în ţară cât şi în restul lumii. Stilul de viaţă sedentar, urmat de o alimentaţie precară şi stresul cotidian, reprezintă  principalii factori care au dus la agravarea acestor statistici. Specialiştii au o veste bună în ceea ce îi priveşte pe cei care suferă de boli cardiovasculare. Ei susţin că procesul este reversibil dacă persoanele în cauză au destulă voinţă cât să-şi modifice în bine stilul de viaţă. Spre exemplu specialiştii au întocmit un program pentru un stil de viaţă sănătos pe durata unui an, destinat pacienţilor cu

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button