Home  /  Boli   /  Afecţiunile cardiovasculare pot fi vindecate fără medicamente

Afecţiunile cardiovasculare pot fi vindecate fără medicamente

Din păcate bolile cardiovasculare au cunoscut o creştere alarmantă în ultimii ani atât la noi în ţară cât şi în restul lumii. Stilul de viaţă sedentar, urmat de o alimentaţie precară şi stresul cotidian, reprezintă  principalii factori care au dus la agravarea acestor statistici.

Specialiştii au o veste bună în ceea ce îi priveşte pe cei care suferă de boli cardiovasculare. Ei susţin că procesul este reversibil dacă persoanele în cauză au destulă voinţă cât să-şi modifice în bine stilul de viaţă.

Spre exemplu specialiştii au întocmit un program pentru un stil de viaţă sănătos pe durata unui an, destinat pacienţilor cu boli de inimă. Programul avea ca scop studierea impactului unei diete vegetariene sărace în grăsimi, combinate cu mişcare moderată, gestionarea stresului şi renunţarea la fumat.

Participanţii care au acceptat să facă aceste schimbări nu au mai luat medicamente pentru scăderea colesterolului, iar rezultatele au fost impresionante. Nu numai că programul a dus la o scădere cu 91% a durerilor în piept acuzate de pacienţi, dar a scăzut cu 4.5% îngustarea arterelor după un an şi cu 7.9% după cinci ani de respectare a unui stil de viaţă sănătos.

În schimb, arterele pacienţilor din grupul de control, care au primit în continuare medicamentele standard pentru aceste afecţiuni, au prezentat o creştere a îngustării arterelor cu 28% după cinci ani. În plus, cei din grupul de control au înregistrat de două ori mai multe evenimente cardiovasculare, precum atacul de cord.

De asemenea, cercetătorii susţin că nu numai inima are de câştigat de pe urma unor schimbări ale stilului de viaţă. Studiile au scos la iveală că un stil de viaţă sănătos poate duce la vindecarea diabetului şi a cancerului de prostată în faze incipiente.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button