Home  /  Boli   /  Copiii sunt mai sensibili la radiaţiile computerului tomograf

Copiii sunt mai sensibili la radiaţiile computerului tomograf

Cercetătorii au au studiat aproximativ 180.000 de pacienţi tineri, cu vârste sub 21 de ani, şi au constatat că examinările multiple cu ajutorul tomografiei computerizate, în copilărie, pot favoriza apariţia cancerului la creier sau a leucemiei.

Totuşi, în ciuda rezultatelor studiului, specialiştii spun că, în total, tomografia oferă mai multe beneficii decât dezavantaje, dar sfătuiesc ca acestă metodă să fie utilizată doar atunci când este neapărată nevoie.

În timpul unei tomografii computerizate, un tub de raze X se învârte în jurul corpului pacientului pentru a produce imagini în detaliu ale organelor interne şi ale altor părţi din corp.

Practic, expunerea la razele X a provocat creşteri semnificative ale riscului de apariţie a tumorilor şi a leucemiei. Specialiştii au declarat că deşi numărul de analize realizate de computerul tomograf a scăzut dramatic în ultimul timp, este nevoie de o reducere şi mai mare a lor.

Tomografiile computerizate sunt folosite atunci când pacienţii se prezintă la medic în urma unor accidente serioase, pentru a cerceta posibila existenţă a leziunilor interne sau a bolilor de plămâni. De asemenea, ele sunt utile în cazul copiilor, deoarece nu necesită anesteziere.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button