Home  /  Boli   /  Dacă vrei să minimalizezi riscul declanşării cancerului evită următoarele alimente

Dacă vrei să minimalizezi riscul declanşării cancerului evită următoarele alimente

Numeroase studii au demonstrat legătura puternică dintre alimentele pe care le consumăm şi riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer. De aceea, grija pentru alimentaţia ta zilnică trebuie să fie o preocupare constantă, însă fără să devină o obsesie sau să fie dusă la extrem.

Iată topul alimentelor cancerigene pe care ar fi bine să nu le consumi sau să le consumi foarte rar:

Primul loc în top este ocupat de mezeluri – carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, au declarat reprezentanţii Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit specialiştilor, consumul a aproximativ 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri de şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.

Al doilea loc în top este ocupat de către alimentele prăjite: prin prăjire multe dintre alimente se transformă în produse cancerigene. Trebuie să ştii că pâinea prăjită pe care o consumi dimineaţa sau cartofii prăjiţi de la prânz conţin acrilamidă, o substanţă cancerigenă care se formează în urma procesului de prăjire. Practic, cu cât alimentele vor fi mai bine prajite, cu atat riscurile la care îti supui organismul sunt mai mari.

Locul trei în top este ocupat de băuturile carbogazoase: într-o doza de suc sunt aproximativ 40 de grame de zahăr. Dacă alegi variantele fără zahăr nu faci decât să măreşti riscul de obezitate şi diabet. Aceşti îndulcitori artificiali păcălesc creierul să creadă că a consumat zahăr şi au un impact semnificativ asupra siluetei tale. Mai mult, îndulcitorii artificiali au fost asociaţi cu un risc crescut de infertilitate şi cancer.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button