Home  /  Boli   /  Află ce medicament reduce cu 40% riscul de a dezvolta boala Parkinson

Află ce medicament reduce cu 40% riscul de a dezvolta boala Parkinson

Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mișcărilor, pacienții prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremur și instabilitate posturală.

Vârsta medie de apariție a bolii este de 57 ani. La început, simptomele pot fi confundate cu procesul normal de îmbătrânire, dar pe măsura agravării acestora, diagnosticul devine evident. În momentul manifestării primelor simptome, se crede că între 60% și 80% din celulele din zona de control a activităților motorii sunt deja distruse.

Cercetătorii au descoperit în urma unui studiu că probabilitatea apariţiei acestei boli a rezultat a fi invers proporţională consumului de ibuprofen. Persoanele care işi administrează în mod regulat medicamentul ibuprofen prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de Parkinson.

Studiul a implicat aproximativ 136.500 de persoane neafectate de această patologie la momentul cooptării, fiind supuse unei serii de chestionare pentru a le fi analizat consumul obişnuit de medicamente din categoria aspirinei, ibuprofenului şi a algocalminului, cele din clasa antiinflamatoarelor. După sase ani, 293 dintre participanţii la studiu au dezvoltat Parkinson.

Oamenii de ştiinţă au constatat că, independent de consumul de cafeină şi fumat, subiecţii care luau în mod regulat ibuprofen aveau un risc de a dezvolta această maladie inferior cu 40% faţă de cei din grupul de control. Practic, ibuprofenul a rezultat a fi unicul medicament antiinflamator corelat unui risc mai mic de Parkinson.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button