Home  /  Boli   /  Hreanul are calităţi deosebite pentru organism

Hreanul are calităţi deosebite pentru organism

În medicina populară, hreanul este la loc de cinste. Acest minunat dar al naturii, folosit nu numai în bucătărie, dar şi pentru sănătate, a fost uitat pe nedrept odată cu răspândirea medicamentelor noi. Dar virtuţile lui terapeutice sunt în continuare de nepreţuit în vindecarea celor mai diverse boli.

Atunci când ai nevoie de un remediu care să te energizeze, să te ferească de răceli, de crize reumatice, de migrene sau de probleme respiratorii, hreanul este soluţia salvatoare. De asemenea, hreanul este bun şi în cazuri de sinuzită.

Această plantă extraordinară era apreciată încă de pe vremea grecilor şi a romanilor, fiind folosită ca un remediu cu efecte bune în tratarea răcelilor. Hreanul a ajuns şi în gospodăriile dacilor, care foloseau foarte des această plantă. Ei coceau rădăcina şi o utilizau ca remediu împotriva gâlcilor, florile le foloseau sub formă de ceaiuri, eficiente în răceli, iar frunzele crude, puse pe frunte sub formă de compresă, erau leacul lor cel mai bun pentru limpezirea minţii şi înlăturarea migrenelor.

Rădăcina este cea mai utilizată parte a hreanului utilizată atât gastronomic, cat şi medicinal. Cercetările au relevat faptul că este foarte bogată în substanţe active: vitamina C şi complexul de vitamine B, săruri minerale, acizi, substanţe antibiotice naturale, enzime, fitohormoni, uleiuri volatile şi peroxidază, o substanţă antioxidantă foarte valoroasă.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button