Home  /  Boli   /  Alimentele gătite în folie de aluminiu pot contribui la instalarea bolii Alzheimer

Alimentele gătite în folie de aluminiu pot contribui la instalarea bolii Alzheimer

Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale.

Numeroase studii au evidenţiat faptul că în ţesutul cerebral al persoanelor afectate de maladia Alzheimer se regăseşte o cantitate ridicată de aluminiu. Astfel, o expunere constantă la o cantitate mare de aluminiu poate să reprezinte un factor de risc pentru Alzheimer.

Un alt efect nociv pe care îl are aluminiul pentru sănătate este acela că dăunează în special persoanelor care au probleme legate de sistemul osos şi renal. De asemenea, oamenii de ştiinţă susţin că aluminiul împiedică dezvoltarea celulelor cerebrale.

Studiile au demonstarat că atunci când găteşti alimentele în folie de aluminiu, acesta ajunge într-o cantitate mult prea mare direct în alimentele preparate şi că mai apoi este ingerat în corp. De asemenea, prin folosirea unor alimente acide, cum ar fi lămâia sau sucul de roşii, concentraţia de aluminiu care ajunge în alimentele preparate în folie va fi una şi mai ridicată. S-a constatat că aceste alimente acide declanşează un proces care permite dizolvarea aluminiului şi pătrunderea lui în alimente.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button