Home  /  Boli   /  Spălatul pe dinţi ne protejează de demenţă

Spălatul pe dinţi ne protejează de demenţă

Deşi tehnologia a avansat foarte mult, iar stomatologia modernă este capabilă de a face adevărate minuni pentru dinţii noştri, prevenirea problemelor rămâne cea mai eficientă şi uşoară cale pentru menţinerea sănătăţii orale. Astfel, înainte de a apela la medicul stomatolog, trebui să constientizăm că sănătatea dinţilor şi a gingiilor este în primul rând responsabilitatea noastră, mai ales că de igiena orală se leagă multe alte boli care aparent par să nu aibă nici o legatură cu spălatul pe dinţi.

Conform ultimilor studii realizate de către cercetători, banalul spălat pe dinţi nu ne păstează doar dinţii curaţi, gingiile masate şi o respiraţie proaspătă. Specialiştii afirmă că spălatul pe dinţi ne ajută să nu ne pierdem minţile.

Analiza datelor obţinute până în prezent evidenţiază o posibilă legătură între igiena dentară precară şi maladia Alzheimer, boli de inimă şi diabet. Cu toate acestea, nimeni nu se gândea să facă o asociere între periajul dinţilor şi demenţa mentală.

Studiile realizate de către cercetători s-au concentrat asupra unui eşantion de persoane în vârstă de peste 60 de ani. Specialiştii au descoperit că paradontoza şi bolile dentare produc diverse inflamaţii în organism care afectează funcţionarea creierului.

Deşi cercetările sunt încă neconcludente, există o legatură din ce în ce mai evidentă între igiena dentară şi incidenţa demenţei.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button