Află în ce condiţii lămâia poate fi extrem de periculoasă
Fiecare dintre noi a comandat la restaurant, cel puţin odată în viaţă, apă plată cu lămâie, Cuba Libre cu o felie de lime, sau orice altă băutură cu felii de citrice în ea. Se pare că aceste băuturi, atât de banale pentru noi, pot ascunde în anumite situaţii adevărate pericole pentru organism. Studiile realizate pe această temă au scos la iveală faptul că feliile de lămâie, lime sau portocală puse în băuturile comandate la restaurant sunt purtătoare de viruşi periculoşi, care ne pot cauza grave probleme de sănătate. Specialişti susţin că, pe coaja citricelor puse în băuturi, se pot găsi urme de
A fost inventat prezervativul cu stimuli electrici
Protecţia este foarte importantă, în primul rând pentru a evita pe cât posibil contractarea bolilor venerice, o problemă de sănătate din ce în ce mai răspândită în întreaga lume, iar în al doilea rând, pentru a evita o sarcină nedorită. Prezervativul este cea mai folosită metodă de contracepţie, însă nu atât pe cât ar trebui. Se ştie faptul că bărbaţilor nu le plac prezervativele, cu toate că folosirea lor este necesară în mai multe cazuri. Nici femeilor nu le place această metodă de contracepţie pentru că diminuează senzaţiile plăcute din timpul actului sexual. Astfel, prezervativele sunt deseori criticate pentru că reduc
Alimentele de culoare galbenă ne ajută să fim mai fericiţi
Ştim cu toţii că alimentaţia joacă un rol deosebit de important în ceea ce priveşte starea noastră de bine. Noile cercetări realizate de către specialişti ne arată că alimentele de culoare galbenă sunt adesea asociate cu fericirea. Cercetările au fost realizate cu ajutorul a 1.000 de subiecţi pentru a determina asocierile emoţionale dintre culoarea alimentelor şi sentimentele asociate bunei dispoziţii. Rezultatele cercetării arată că alimentele de culoare galbenă îi face pe subiecţi să se simtă bine, cele mai populare din această categorie fiind bananele (52%), gălbenuşul de ou (51%), urmate de ananas, caşcaval şi lămâie. Practic, rezultatele studiului au la bază, potrivit cercetătorilor, asocierea timpurie dintre această culoare şi reacţiile
Află ce fruct te scapă de acnee
Comparate cu merele, bananele conţin de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulţi carbohidraţi, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A şi fier şi de două ori mai multe minerale şi vitamine. Este, de asemenea, foarte bogată în potasiu şi este apreciată în toată lumea pentru aceste calităţi deosebite. Un specialist în materie de sănătate susţine că a scăpat de acnee mâncând zilnic, timp de două săptămâni, banane. Un alt caz, ne prezintă o tânără, în vârstă de 27 de ani, din Los Angeles, California, care suferea de acnee cronică şi ajunsese să
Greşelile pe care le facem atunci când ne dor articulaţiile
Din păcate durerile articulare sunt o problemă a secolului XXI, mai ales datorită faptului că acestea apar la vârste din ce în ce mai fragede. Cercetătorii au realizat un studiu în Marea Britanie pe 1.000 de persoane, cu vârste cuprinse intre 25 şi 65 de ani, care sufereau de dureri. Studiul a arătat că 35% dintre aceştia consideră că repausul la pat este cel mai bun leac. Însă a sta în pat în aceste situaţii reprezintă fix opusul a ceea ce ar trebui să faci, deoarece întârzie accesul la tratament, reduce mobilitatea şi prelungeşte timpul de vindecare, spun experţii. Pentru a
Ţelina conţine o adevărată colecţie de substanţe vindecătoare
Ţelina, foarte apreciată de grecii antici datorită virtuţilor sale terapeutice, este un ''medicament'' deosebit de preţios, bogat în vitamine şi minerale, recomandat în hipertensiune arterială, reumatism, gută şi chiar astenie sexuală. Rădăcina acestei legume conţine nenumărate substanţe cu efecte vindecătoare. Trebuie ştiut, însă, că ele se găsesc preponderent în coaja ţelinei, pe care de obicei gospodinele o curăţă şi apoi o aruncă, nefiind consumată. Coaja conţine cele mai multe substanţe antibiotice şi antifungice din plantă, dar şi vitamine cum ar fi C, B1, B2, B6 sau B9, toate cu rol în protecţia contra radicalilor liberi, în întărirea imunităţii şi a rezistenţei noastre
Află ce este mamografia şi cum se efectuează aceasta
Mamografia este o examinare a sânilor bazată pe raze X şi este folosită pentru a detecta modificări în ţesutul mamar. Mamografia este cea mai bună metodă radiologică disponibilă astăzi, ce poate detecta precoce cancerul de sân. Este o metodă ideală şi indispensabilă pentru femeile mai în vârstă de 40 de ani, ce au un risc mai crescut de a dezvolta cancer la sân. O astfel de examinare poate fi destul de stresantă pentru o femeie, având în vedere că există posibilitatea de a descoperi o tumoră. Procedura în sine este relativ simplă. Majoritatea afecţiunilor sânului nu sunt maligne şi chiar dacă
Află ce s-ar întâmpla dacă dieta noastră ar fi bazată doar pe carne
În zilele noastre alimentaţia a căpătat un rol extrem de important, ba chiar obsesiv de câtiva ani încoace. Foarte mulţi nutriţionişti ne îndeamnă să mâncăm cu măsură şi să evităm anumite alimente considerate nocive. Astăzi vom încerca să aflăm ce s-ar întâmpla dacă o persoană ar avea o dietă bazată doar pe carne. Dacă aţi alege să mâncaţi doar carne şi nimic altceva, în primul rând aţi risca să suferiţi de scorbut, deoarece carnea gătită conţine o cantitate foarte redusă de vitamina C. Practic, în lipsa acestei vitamine, scorbutul vă va provoca iritaţii, afecţiuni ale gingiilor şi o respiraţie foarte urât mirositoare.
Află care este alimentul banal care ne pătează dinţii atunci când îl consumăm
Am vorbit de-a lungul timpului despre o sumedenie de alimente care ne pot păta dinţii în anumite condiţii, însă există un aliment care ne poate afecta dinţii mai rău decât toate celelalte alimente prezentate în articolele anterioare. Banalul ketchup este total nerecomandat pentru persoanele care doresc să-şi păstreze o dantură perfectă. Acest sos îndrăgit se află pe primul loc în topul alimentelor care pătează dinţii, potrivit stomatologilor. În mod surprinzător, pe listă se află şi vinul alb, la fel de dăunător pentru aspectul dinţilor precum vinul roşu. Stomatologii susţin că un aliment care pătează o haină este capabil să-ţi păteze şi dinţii.
Află care este legătura dintre somn şi bolile cardiovasculare
Potrivit unui studiu realizat de către cercetători, persoanele care dorm mai mult sau mai puţin de şapte ore pe zi, işi măresc semnificativ riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare. Spre exemplu, o persoană care doarme, însumat, aproximativ cinci ore pe zi, işi dublează riscul de diagnosticare cu angină pectorală, afecţiuni cardiace coronariene, infarct sau atac cerebreal, spun specialiştii. Acelaşi studiu a descoperit că şi somnul pentru mai mult de şapte ore are riscurile sale, unele ce vizează, îndeosebi, îmbolnăvirea la nivel cardiovascular. Specialiştii au monitorizat pacienţii care au dormit mai mult de nouă ore pe zi şi au descoperit că prezentau o dată