Home  /  Boli   /  Află în ce condiţii lămâia poate fi extrem de periculoasă

Află în ce condiţii lămâia poate fi extrem de periculoasă

Fiecare dintre noi a comandat la restaurant, cel puţin odată în viaţă, apă plată cu lămâie, Cuba Libre cu o felie de lime, sau orice altă băutură cu felii de citrice în ea. Se pare că aceste băuturi, atât de banale pentru noi, pot ascunde în anumite situaţii adevărate pericole pentru organism.

Studiile realizate pe această temă au scos la iveală faptul că feliile de lămâie, lime sau portocală puse în băuturile comandate la restaurant sunt purtătoare de viruşi periculoşi, care ne pot cauza grave probleme de sănătate.

Specialişti susţin că, pe coaja citricelor puse în băuturi, se pot găsi urme de secreţii, materii fecale, E. coli, enterococcus şi chiar şi norovirus, astfel că trebuie să avem mare grijă atunci când consumăm băuturi ce conţin citrice cu tot cu coajă.

Chiar dacă fructele sunt bine spălate de către barmani, microbii pe care aceştia îi poartă pe mâini contaminează coaja citricelor. Dacă totuşi nu te poţi abţine, poţi ruga ospătarul să îţi aducă feliile de fructe pe o farfurie, pentru a le stoarce singură, fără a le introduce apoi în pahar.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button