Home  /  Boli   /  Află care este alimentul banal care ne pătează dinţii atunci când îl consumăm

Află care este alimentul banal care ne pătează dinţii atunci când îl consumăm

Am vorbit de-a lungul timpului despre o sumedenie de alimente care ne pot păta dinţii în anumite condiţii, însă există un aliment care ne poate afecta dinţii mai rău decât toate celelalte alimente prezentate în articolele anterioare.

Banalul ketchup este total nerecomandat pentru persoanele care doresc să-şi păstreze o dantură perfectă. Acest sos îndrăgit se află pe primul loc în topul alimentelor care pătează dinţii, potrivit stomatologilor. În mod surprinzător, pe listă se află şi vinul alb, la fel de dăunător pentru aspectul dinţilor precum vinul roşu.

Stomatologii susţin că un aliment care pătează o haină este capabil să-ţi păteze şi dinţii. Astfel, este indicat să eviţi alimentele acide, bogate în culoare. Acestea conţin, de regulă, taninuri, care lasă un strat de culoare pe dinţii tăi.

Potrivit specialiştilor, poţi să reduci efectele acestor alimente curăţându-ţi dinţii după ce ai mâncat, însă acest proces nu face decât să îndepărteze între 50 şi 60% din pete.

De asemenea, pentru a evita pătarea dinţilor, stomatologii recomandă să consumi legume verzi înainte de a mesteca preparate pe bază de sosuri de roşii. Astfel se formează un film protector care fereşte dantura de efectele acestor alimente. În plus, specialiştii sugerează să foloseşti paiul când bei sucuri acidulate.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button