Ce trebuie să faci pentru a-ţi rotunji posteriorul?
Orice femeie işi doreşte să aibă fese bine definite, iar pentru acest lucru trebuie neapărat să faci exerciții fizice speciale și să îți adaptezi nutriția în perioada de recuperare, astfel încât după ce ai făcut sport, mușchii să aibă o perioadă de relaxare. Este foarte important să alegi alimentele potrivite, în cantitățile optime, pentru a te asigura că mușchii fesieri cresc.
În ceea ce priveşte alimentaţia trebuie să ştii că excesul de orice este dăunător, deci nu consuma proteine sau carbohidrați prea mulți, deoarece poți avea probleme de sănătate. Este indicat să mănânci cel puțin o porție de fructe pe zi, chiar dacă recomandarea este între trei și cinci porții pe zi.
Iata câteva sfaturi despre cum să ai posteriorul bombat la care ai visat mereu:
Proteinele sunt foarte importante
Dacă ai deja o rutină de antrenament bine fixată, este totuși recomandat să bei un shake proteic după antrenament. Unele dintre cele mai bune surse de proteine sunt tonul, ouăle, puiul, legumele, carnea roșie slabă și în principiu orice pește neprăjit.
Consumă carbohidrații, dar cu atenţie
Înlocuiește pâinea și pastele albe cu cele integrale. Carbohidrații care te ajută să ai o musculatură bună sunt quinoa, orezul brun, cartofii dulci și cușcuș-ul.
Grăsimile nu trebuie evitate
Spre deosebire de grăsimile rele, cele bune au multiple beneficii. Te ajută să-ți sculptezi organismul și să pierzi în greutate, iar cele mai bune surse de grăsimi le gasesti in pește, ulei de măsline extravirgin, migdalele, nuci și unt de arahide.
Legumele bogate în antioxidanţi
Concentrează-te pe legumele bogate în atioxidanți, precum brocoli, spanac, salate kale și orice legumă verde, pentru că le poți mânca în orice cantitate, atâta timp cât nu le faci pane sau prăjite.
Exercițiile completează alimentaţia
Nu trebuie să uiţi că fără sport nu vei vedea rezultate prea bune și chiar te poți îngrășa. Antrenamentele tale ar trebui să cuprindă genuflexiuni, pod și exerciții cardio.