Home  /  Boli   /  O viaţă sănătoasă nu iţi oferă întotdeauna protecţie împotriva cancerului

O viaţă sănătoasă nu iţi oferă întotdeauna protecţie împotriva cancerului

Cancerul cunoscut sub denumirea științifică de tumoare malignă sau neoplasm malign, este un grup de boli ce implică dezvoltare a celulelor anormală cu potențial de a invada sau a se răspândi în alte părți ale corpului.

Un nou studiu realizat de către cercetatori a aratat că această boală nu are neapărat legatură cu un stil de viaţă nesănătos sau cu excesele de tutun ori alcool, ci apare dintr-un motiv pe cât de surprinzător, pe atât de greu de controlat. Astfel, renunţarea la ţigări, la dulciuri şi alimente procesate şi adoptarea unui regim alimentar bazat pe fructe şi legume şi a unui ritm din care să nu lipsească sportul nu este o garanţie că o persoană se află la adapost de riscul de a dezvolta cancer. Oamenii de ştiinţă au arătat că cele mai multe cazuri de cancer sunt pur şi simplu ghinion.

Anumite tipuri de cancer apar mai des decât altele pentru că celulele anumitor organe se divizează mai des şi mai mult decât la celelalte. De exemplu, cancerele de colon sau de pancreas sunt mai frecvente decât celelalte, pentru că diviziunea celulară are loc mai des decât în alte organe. Aşadar, cu cât au loc mai multe diviziuni celulare la nivelul unui organ, cu atât cresc şansele apariţiilor mutaţiilor maligne, explică specialiştii, adăugând că ar fi vorba de o diviziune aleatorie şi de aceea „ghinionul” poate fi motivul pentru care mulţi oameni fac cancer. Practic există un echilibru, iar atunci când divizarea celulelor trece un anumit prag, balanţa se poate înclina spre dezvoltarea cancerului. Este foarte important, modul în care fiecare organism reacţionează la schimbările, de orice natură, care au loc în jurul său. Astfel nu trebuie să uităm de factorii genetici.

Cu toate acestea, persoanele care duc o viaţă sănătoasă au un avantaj în ceea ce priveşte bolile de orice tip, pentru că mutaţiile maligne apar mai des la cei care au fost expuşi la toxine sau care nu au grijă de sănătatea lor.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button