Home  /  Boli   /  Beneficiile cojilor de rodie

Beneficiile cojilor de rodie

Rodia are calităţi deosebite, mai ales atunci când este consumată regulat. Aceasta luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă şi artrite. Rodiile sunt renumite pentru conţinutul lor de vitamina A, C şi E, dar şi de fier şi antioxidanti, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen dăunătoare, numite radicali liberi, care stau la baza multor boli cronice.

Cercetătorii au descoperit că nu numai fructele de rodie sunt benefice ci şi coaja acestora. Datorită componentelor nutriţionale valoroase pe care le conţine, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanţilor, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas şi a diabetului.

Iată cum se prepară infuzia din coji de rodie

Peste 10-12 grame de coji de rodie (uscate) se toarnă 200 ml de apă clocotită. Cana se acoperă, se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Pentru înlăturarea posibilelor pesticide prezente pe coaja rodiei, fructul se va spăla şi clăti foarte bine cu apă caldă (înainte de utilizare), apelând la una dintre metodele pentru inlăturarea pesticidelor, descrise în articolele anterioare.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button