Title Image
Home  /  Blog  /  Right Sidebar (Page 89)

Virusul HIV atacă anumite tipuri de globule albe care fac parte din sistemul imunitar. Pe măsură ce sistemul imunitar începe să slăbească, globulele albe devin incapabile să opuna rezistenţă împotriva bolilor şi de a lupta împotriva germenilor. Germenii care în mod normal ar fi rapid neutralizaţi, rămân în organism şi se înmulţesc, astfel încât persoana în cauză este supusă unor riscuri majore. Vestea bună vine de la oamenii de ştiinţă, care au dezvoltat un anticorp care poate ataca 99% dintre tulpinile virusului HIV. Tratamentul a fost testat deja pe maimuţe, iar cele pe oameni sunt programate pentru anul 2018. Până în momentul de faţă,

Laptele şi produsele lactate sunt cea mai importantă sursă de calciu pentru dinţi şi oase, dar şi cu rol esenţial în scăderea în greutate. Datorită abundenţei în proteine şi vitamina D, protejează împotriva cancerului de colon. În urma ultimilor cercetări realizate se pare că unul dintre cele mai sănătoase şi utile alimente pentru organismul uman este urda, un tip de brânză care se obţine ca urmare a fierberii zerului din laptele de oaie după ce s-a preparat caşul. Pentru cei ce vor să-şi menţină o siluetă de invidiat, urda este cea mai slabă brânză, cu 8 până la maxim 12% grăsime saturată. De asemenea, ea mai conţine proteine de calitate superioară, vitamine, dar

Cei mai mulţi parinţi încercă să găsească metoda cea mai eficientă prin care copilul lor să acumuleze informaţii importante în demersul lor şcolar. Pentru a-l ajuta pe copil să înveţe mai uşor, este esenţial să îl stimulăm să se gândească la felul în care funcţionează propria gândire. Acest lucru poartă numele de “metacogniţie” şi este considerată de studiile actuale esenţială pentru succesul şcolar al copiilor. Practic, prin ghidarea potrivită şi strategii specifice de explorare, copiii pot fi învăţaţi să fie “stăpânii propriilor creiere”. Pentru a ne învăţa copiii să obţină control asupra propriei minţi, parinţii şi cadrele didactice pot apela la: ◦ Gândirea

Din păcate bolile de inimă reprezintă şi acum principala cauză de deces din România. Aproximativ 150.000 de români se sting anual din cauza problemelor cardiace, ceea ce reprezintă 60% din totalul deceselor înregistrate pe întreg teritoriul ţării noastre. În încercarea lor de a diminua această mare problemă, oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care merg pe stradă la pas au de două ori mai multe şanse de a muri de o boală de inimă, comparativ cu cei care merg într-un ritm alert.  Rezultatele au fost făcute publice după ce cercetătorii au luat în calcul şi factorii care pot afecta decizia finală,

Pungile de sub ochi, denumite medical edem infraorbital, sunt un simptom inestetic ce apare în rândul multor persoane, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. Pe lângă faptul că ne oferă indicii mai puţin plăcute privind sănătatea noastră, oferindu-ne aerul unei persoane bolnave şi mereu obosite, aceste pungi sunt extrem de inestetice, iar pentru reprezentantele sexului frumos reprezintă o adevărată pedeapsă. Principalele cauzele care duc la apariţia pungilor sub ochi sunt dereglările hormonale, schimbarea vremii, probleme sinusale, o alimentaţie dezechilibrată, lipsa somnului sau reacţiile alergice. Vestea bună este că avem un aliment la îndemână care ne poate scăpa de acastă problemă. Cartofii au fost folosiţi

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilariei. Un copil cu autism poate avea deprinderi de autonomie personală foarte bine formate, nivel cognitiv conform vârstei, dar să nu răspundă la nume, prezintă întârziere în dezvoltarea limbajului, contact vizual slab sau inexistent, dezinteres pentru persoanele din jur, rezistenţă mare la schimbare, putând să se opună la realizarea oricarei sarcini cerută de către un adult manifestând protest vehement la încercarea de introducere în orice fel de activitate. Este o problemă gravă la care oamenii de ştiinţă încercă să găsească o rezolvare de mulţi ani de

După cum bine ştiţi painea este un aliment aproape indispensabil pentru români, şi nu numai. Pentru ca pâinea să reziste mai mult timp, ca şi în cazul altor alimente de pe piaţă, unii producători recurg la tot fel de tertipuri, iar ingredientele pe care le folosesc pentru conservarea ei sunt dăunătoare organismului. Pâinea proaspată din comerţ, în special cea din export, poate să conţină elemente care distrug încet şi sigur organismul. Spre exemplu, în multe magazine se vinde pâine din aluat congelat de peste şase luni, în special aşa-zisa pâine toast. Specialiştii în boli metabolice şi nutriţie spun că acest aluat congelat

Glicemia reprezintă concentrația glucozei în sânge. Mecanismele de autoreglare ale organismelor animalelor mențin glicemia relativ constantă, la valori în jur de un gram de glucoză la litru. În felul acesta sângele aduce permanent organelor și țesuturilor cantitățile necesare de glucoză sangvină. Reglarea nivelului sangvin al glucozei se face prin unele substanțe, de natură mai ales hormonală. Unele micșorează glicemia, cum ar fi insulina, iar altele o cresc, cum ar fi glucagonul, adrenalina și hormonul de creștere. Este important de ştiut faptul că valoarea normală a glicemiei este cuprinsă între 0,8 - 1,2 grame pe litru, atunci când analiza se face pe sângele recoltat dimineața, pe nemâncate. Cea mai mare problemă este dată de faptul

Mutaţiile genetice sunt din ce în ce mai des răspândite în zilele noastre, iar acest aspect este mult mai sesizabil în prezent şi datorită numărului extrem de mare al populaţiei de pe glob. Oamenii de ştiinţă au încercat să descopere cum se perpetuează aceste mutaţii şi au descoperit că taţii transmit copiilor de patru ori mai multe mutaţii genetice decât mamele. Aceste schimbări ale ADN-ului sunt cunoscute ca mutaţii novo, iar specialiştii consideră că sunt factorii care contribuie la dezvoltarea bolilor genetice din copilărie. Studiile au analizat genomii a 14.000 de islandezi. Pe insula nordică se află unul dintre cele mai mari

Creierului uman este asemenea un procesor extrem de puternic care face posibilă viaţa complexă a oamenilor. Deşi nu i se acordă la fel de multă atenţie precum celorlalte organe, creierul este afectat de diverși factori, chiar și de cei care se observă mai greu. Iată câţiva dintre factorii care afectează creierul în mod semnificativ: Zahărul este un pericol constant - cercetătorii au descoperit ca o cantitate foarte mare de zahăr agravează afecțiunile creierului și producerea neuronilor, mai ales memoria pe termen lung și capacitatea de învățare. Creierul trebuie stimulat - experţii susţin că vârful de productivitate al creierului este atins undeva între 16

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button