Home  /  Boli   /  Extraordinar! Oamenii de ştiinţă au descoperit cauza principală a autismului la copii

Extraordinar! Oamenii de ştiinţă au descoperit cauza principală a autismului la copii

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilariei.

Un copil cu autism poate avea deprinderi de autonomie personală foarte bine formate, nivel cognitiv conform vârstei, dar să nu răspundă la nume, prezintă întârziere în dezvoltarea limbajului, contact vizual slab sau inexistent, dezinteres pentru persoanele din jur, rezistenţă mare la schimbare, putând să se opună la realizarea oricarei sarcini cerută de către un adult manifestând protest vehement la încercarea de introducere în orice fel de activitate.

Este o problemă gravă la care oamenii de ştiinţă încercă să găsească o rezolvare de mulţi ani de zile. Veştile sunt extrem de îmbucurătoare, deoarece cercetătorii sud-coreeni, profesori care predau în Statele Unite, la Harvard, au publicat un studiu în revista ştiinţifică „Nature” prin care susțin că au descoperit principala cauză a autismului la copii.

Potrivit acestora, un copil se naşte cu autism, din cauza existenței unei bacterii anume în sistemul digestiv al mamei.

Cercetătorii arătat în studiile lor cum un șoarece gestant, care este infectat cu bacteria respectivă, va ajunge să nască un pui cu autism.

Specialiştii sunt convinşi că același lucru se întâmplă și în cazul oamenilor. O anumită bacterie care se găseşte în tractul digestiv al mamei, poate conduce la apariţia unor celule, care înfluenţează în mod direct celulele din creierul copilului.

Testele realizate pe şoareci sunt extrem de optimiste, deoarece au arătat că în momentul în care bacteria a fost atacată cu antibiotice, puii de şoarece s-au născut sănătoşi, având un comportament normal.

Această descoperire este una extraodinară, dacă se dovedeşte că tratamentul cu antibiotice dă rezultate şi în cazul femeilor, ducând la îndepărtarea acelei bacterii ce cauzează autismul.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button