Home  /  Boli   /  Ai probleme cu glicemia? Află cum poţi să scazi nivelul acesteia

Ai probleme cu glicemia? Află cum poţi să scazi nivelul acesteia

Glicemia reprezintă concentrația glucozei în sânge. Mecanismele de autoreglare ale organismelor animalelor mențin glicemia relativ constantă, la valori în jur de un gram de glucoză la litru. În felul acesta sângele aduce permanent organelor și țesuturilor cantitățile necesare de glucoză sangvină.

Reglarea nivelului sangvin al glucozei se face prin unele substanțe, de natură mai ales hormonală. Unele micșorează glicemia, cum ar fi insulina, iar altele o cresc, cum ar fi glucagonul, adrenalina și hormonul de creștere.

Este important de ştiut faptul că valoarea normală a glicemiei este cuprinsă între 0,8 – 1,2 grame pe litru, atunci când analiza se face pe sângele recoltat dimineața, pe nemâncate.

Cea mai mare problemă este dată de faptul că excesul de zahăr din sânge poate duce la diabet, iar acesta apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină.

Primele semne sunt – urinarea în mod frecvent, vederea înceţoşată şi oboseala accentuată. Diabetul netratat poate duce inclusiv la orbire, la înmulţirea problemelor cardiovasculare şi la disfuncţii erectile, asta în cazul bărbaţilor.

Este clar faptul că unele persoane pot avea variaţii în ceea ce priveşte glicemia iar pentru a o regla trebuie să se acorde o importanţă deosebită alimentaţiei.

Spre exemplu, consumul unui singur ou va regla nivelul de zahăr din sânge mai mult ca orice aliment.
Practic, glicemia poate fi scăzută cu un singur ou cu puţin oţet.

Decojeşte oul şi înţeapă-l cu o furculiţă în mai multe parţi. După aceea, toarnă puţin oţet peste el şi puţină apă caldă. Lasă oul peste noapte în recipient şi consumă-l dimineaţa, imediat după ce te trezeşti. Acest truc poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Ouale conţin grăsimi sănătoase, proteine naturale esenţiale reglării tensiunii arteriale. Consumarea ouălor oferă, pe lângă protecţie împotriva anumitor afecţiuni, suficientă energie încât să-ţi începi ziua în forţă.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button