Home  /  Boli   /  Pâinea pe care o consumăm ne poate îmbolnăvi

Pâinea pe care o consumăm ne poate îmbolnăvi

După cum bine ştiţi painea este un aliment aproape indispensabil pentru români, şi nu numai. Pentru ca pâinea să reziste mai mult timp, ca şi în cazul altor alimente de pe piaţă, unii producători recurg la tot fel de tertipuri, iar ingredientele pe care le folosesc pentru conservarea ei sunt dăunătoare organismului.

Pâinea proaspată din comerţ, în special cea din export, poate să conţină elemente care distrug încet şi sigur organismul.

Spre exemplu, în multe magazine se vinde pâine din aluat congelat de peste şase luni, în special aşa-zisa pâine toast. Specialiştii în boli metabolice şi nutriţie spun că acest aluat congelat conţine multe E-uri periculoase pentru organism.

În acest aliment banal, pe care îl consumăm aproape zilnic, se pot găsi emulgatori şi surfactant, esteri ai sorbitolului (E491, 492, 493, 494, 495), sucrogliceride, poliglicerinesteri, esteri ai propilenglicolului, guma garruba, amidonuri modificate genetic şi carboximetilceluloza.

Dacă toate acestea nu erau de ajuns, trebuie să ştiţi că în pâine se pot găsi şi acidifianţi care afectează creierul intervenind în modificarea substanţelor chimice din scoarţa cerebrală. Este vorba despre acidul acetic, acidul fumaric, acidul tarctruc şi enzime exogene amilaze, fungice ori batceriene, lipoxigenazp şi amiloglucozitaze.

În concluzie, este important să citiţi ambalajul pâinii, dacă acesta există, pentru a vă da seama dacă aceasta este sigură pentru consum. De asemenea, dacă aveţi timpul necesar, este indicat să coaceţi pâine în casă, deoarece aceasta cu siguranţă nu conţine substanţe nocive adăugate.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button