Home  /  Boli   /  Alimentele care ne asigură doza zilnică recomandată de vitamina C

Alimentele care ne asigură doza zilnică recomandată de vitamina C

Vitamina C este foarte importantă pentru menţinerea sănătăţi organismului, iar o deficienţă severă a acesteia  duce la incapacitatea corpului de a ţine bolile la distanţă.

Această deficienţă este destul de rar întâlnită, însă există câteva grupuri de persoane care au un risc ridicat: femeile care alaptează, persoanele în vârstă şi fumătorii. Este uşor totuşi să iţi obţii necesarul de vitamina C din alimentaţie, dacă ai o dietă sănătoasă şi echilibrată.

Este indicat să consumi fructe şi legume proaspete. Spre exemplu, o portocală mare sau o jumătate de ardei gras iţi oferă doza zilnică recomandată.

Specialiştii afirmă faptul că zilnic avem nevoie de aproximativ 75 miligrame de vitamina C pentru ca organismul uman să funcţioneze corespunzător. În felul acesta o singură portocală iţi va furniza un aport de aproximativ 80 de miligrame de vitamina C, dar în acelaşi timp iţi va furniza şi o cantitate optimă de fibre, astfel încât  să ai o digestie optimă.

Nici kiwi-ul nu ar trebui să fie exclus din dieta ta, un astfel de fruct pe zi iţi va aduce un aport de 64 de miligrame de vitamina C.

De asemenea, poţi alege să-ţi începi dimineaţa consumând un fresh de citrice sau un smoothie şi să înlocuieşti cana de cafea cu una de ceai verde.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button