Alternează aceste alimente pentru a avea o inimă sănătoasă
Sănătatea este cel mai de preţ lucru, însă, din păcate, mulţi dintre noi ne dăm seama de acest aspect abia atunci când o pierdem.
Pentru a fi sănătos trebuie să consumi şi hrană de calitate. Pe lângă stilul de viaţă activ şi lipsa exceselor de orice fel, o dietă bazată pe alimente sănătoase contribuie din plin la buna funcţionare a organismului, la păstrarea tonusului bun şi la menţinerea sănătăţii fizice şi psihice.
Vă prezentăm în rândurile de mai jos o listă de alimente sănatoase pentru corpul tău, în special pentru inimă, alcătuită de nutriţionişti germani.
Alimente sănătoase pentru inimă
- Varza -conţine fier şi potasiu, necesare inimii şi circulaţiei sangvine;
- Broccoli – previne atacurile de cord şi ateroscleroza prin conţinutul de calciu, fier şi caroten;
- Ridichea– apără împotriva atacurilor de cord;
- Portocala– are puţine calorii, conţine vitamina C şi scade valoarea colesterolului din sânge; Morcovul – protejează inima datorită acidului folic şi bioflavonoidelor din conţinutul său;
- Peştele– acizii graşi Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi calcifieri;
- Ceapa– îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia sangvină, scăzând tensiunea arterială;
- Usturoiul– previne accidentele vasculare cerebrale datorită conţinutului ridicat de alicină;
- Sparanghelul– curăţă cordul şi vasele mari de sânge;
- Uleiul de măsline -energizează inima şi reduce colesterolul;
- Somonul– este o sursă de acizi graşi Omega 3 care reduc nivelul trigliceridelor din sânge;
- Dovleacul – are efecte benefice în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă;
- Cartoful– protejează împotriva accidentelor cerebro-vasculare şi oferă o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular;
- Roşiile– normalizează tensiunea arterială, fiind diuretice eficiente;
- Măslinele– reduc colesterolul rău şi scad tensiunea arterială;
- Mărul – conţine peste 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia sistemului vascular;
- Fasolea neagră– o singură cană de fasole furnizează între 120 şi 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburările de ritm cardiac;
- Murele– sunt considerate fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului;
- Piersicile– conţin vitamine şi oligoelemente ce protejează inima;
- Rubarba– scade tensiunea arterială şi fortifică inima;
- Grapefruit-ul– previne obstrucţiile vasculare şi tromboza datorită unei enzime speciale;
- Prunele– previn tromboza;
- Afinele– pigmentul lor albastru ajută vasele sanguine să devină mai elastice;
- Porumbul – conţine vitaminele D şi K;
- Ardeiul iute– previne creşterea nivelului de zahăr din sânge ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii;