Home  /  Boli   /  Supărările iţi pot crea serioase probleme de sănătate

Supărările iţi pot crea serioase probleme de sănătate

Specialiştii ne atrag atenţia de multă vreme să încercăm să ne detaşăm de probleme pe cat posibil. Este bine ca măcar problemele de la serviciu să nu le luam cu noi acasă şi măcar aici să găsim o oază de linişte şi de relaxare.

Este normal să avem probleme, este normal să greşim şi la fel de normal este să ne împăcăm cu noi înşine şi să nu ne judecăm prea aspru atunci când ceva nu merge chiar aşa cum ne dorim.

Cercetătorii au descoperit că cei care lasă furia şi gândurile negative să le afecteze sănătatea, mai ales tensiunea arterială, trăiesc mai puţin decât oamenii calmi şi liniştiţi.

Specialiştii au găsit 200 de voluntari cărora le-a solicitat să se gândească la un moment în care un prieten i-a jignit. Jumătate dintre cei care au luat parte la studiu au fost indemnaţi să se gândească la un moment de furie maximă, iar cealaltă jumătate a trebuit să se concentreze pe un mod ceva mai blând.

Participanţii au fost distraşi timp de cinci minute, după care s-au putut gândi la acelaşi eveniment în ce mod au dorit. În tot acest timp au fost conectaşi la aparate, înregistrandu-se valorile tensiunii arteriale şi ritmul cardiac.

Persoanele furiose au tensiunea arterială marită

Specialiştii au constatat că grupul furios a avut cea mai mare creştere a tensiunii arteriale, comparativ cu grupul iertător. Efectul a fost înregistrat ulterior, după cele cinci minute de pauză. Însă, nu au existat diferenţe mari.

Autorii cercetării susţin că deşi a fost un studiu minimal, iertarea sugerează că are o reactivitate mai mică la evenimentele stresante şi la protecţia impactului fizic.

Potrivit specialiştilor, pe termen scurt, aceste efecte nu sunt cunoscute ca dăunătoare. Cu toate acestea, o presiune arterială mai mare creşte riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button