Home  /  Boli   /  Cum putem evita problemele de sănătate datorate muncii la birou

Cum putem evita problemele de sănătate datorate muncii la birou

Cele mai multe persoane au joburi care necesită cel puţin opt ore de stat într-un scaun la un birou. Din păcate viaţa inactivă atrage după sine boli grave, precum bolile de inimă şi cancerul.

Oamenii de ştiinţă au analizat date de la un milion de bărbaţi şi femei şi au ajuns la concluzia că persoanele care petrec mai mult de opt ore pe zi fără exerciţii prezintă un risc mai ridicat de deces prematur.

Experţii au însă şi veşti bune. Aceştia susţin că o oră de activitate fizică moderată pe zi este suficientă pentru a contracara efectele letale ale orelor petrecute la birou, arată un nou studiu.

Cercetătorii afirmă faptul că, stilul de viaţă sedentar este la fel de periculos ca fumatul şi provoacă mai multe decese decât obezitatea. Cu toate acestea, o oră de plimbare sau mers pe bicicletă pe zi poate fi suficientă pentru a combate pericolele provocate de opt ore petrecute la birou.

De asemenea, o pauză scurtă pentru o cafea sau un pahar de apă ar putea reduce riscurile. Aceştia recomandă o pauză de câte cinci minute la fiecare oră muncită, dar şi să facă exerciţii fizice, atât la prânz, cât şi seara.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button