Dieta care iţi oferă energie şi te scapă de surplusul de grăsime
După cum bine ştiţi căpşunile sunt fructe de sezon, parfumate şi gustoase, care au o multitudine de beneficii terapeutice şi nutritive. Căpşunile se regăsesc în topul celor mai bogate fructe în antioxidanţi – betacaroten, luteina, acid elagic, antocianine.
Acestea sunt bogate în vitamina B6, vitamina C, fosfor, magneziu, potasiu, iod, acid folic și grăsimi sănătoase omega-3, fiind indicate în diete datorită conținutului scăzut de calorii (200 de grame au doar 49 de calorii).
Aceste fructe delicioase pot ajuta la buna funcționare a tiroxinei – hormonul produs de glanda tiroidă, cu rol de accelerare a procesului de ardere a grăsimilor.
Dieta cu căpșuni
Mic dejun – o salată de fructe cu mere, banane și căpșuni plus un iaurt degresat.
Gustare – un smoothie din fructe de pădure, căpșuni și iaurt slab.
Prânz – 200 de grame de căpșuni și o salată din sparanghel cu piept de curcan la grătar.
Cină – un cartof mare, copt, cu 100 g de brânză de vaci slabă și salată de căpșuni.