Home  /  Boli   /  Cât ar trebui să mergem pe jos pentru a slăbi

Cât ar trebui să mergem pe jos pentru a slăbi

Din ce în ce mai mulţi nutriţionişti ne îndeamnă să facem mişcare chiar dacă ţinem deja o dietă. În general pentru a  obţine rezultatele asteptate trebuie să susţinem dieta cu mişcare. Poate cea mai simplă metodă de a arde calorii este să mergi pe jos. Iată cât ar trebui să mergi pentru a vedea efectele mişcarii asupra corpului.

După cum ştim mersul poate fi o variantă foarte bună pentru a slăbi sănătos fără prea mult efort fizic, însă părerile sunt împărţite cu privire la cât ar trebui să mergem pentru a începe să dăm jos kilogramele nedorite. Unii specialişti spun că este nevoie de 20.000 de paşi pentru a avea rezultate, în timp ce alţii susţin că acest lucru ţine de greutatea fiecăreia dintre noi.

Trainerul unei celebre sali din New York este de părere că atât greutatea corporală, cât şi ritmul tău vor determina numărul de paşi pe care trebuie să-i faci într-o zi ca să slăbeşti şi să arzi un anumit număr de calorii. Astfel dacă arzi mai multe calorii decât consumi, atunci vor începe să se vadă rezultatele. La 1,5 kilometri faci 2.000 de paşi, arzi 100 de calorii. Astfel ca să dai jos jumătate de kilogram pe săptămână ai nevoie de un deficit de 500 de calorii zilnic, asta insemnand aproximativ 10.000 de pasi in ficare zi.

Bineînţeles că unii dintre noi nu beneficiază de atât de mult timp liber pentru plimbări, astfel că această distanţă o putem face alergând şi economisind astfel minute considerabile.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button