Cum trebuie să mâncăm de Paşte pentru a nu ne îngrăşa
Pentru a nu ne îngrăşa de sărbători, dar şi pentru a avea o stare permanentă de bine, masa de Paşte trebuie să fie cumpătată. Din păcate multe persoane confundă cuvântul ‘’înbelsugare’’ cu multe alimente. Oamenii ar trebui să facă listă de cumpărături, eliminând majoritatea mâncărurilor ce predomină în tot restul anului şi să cumpere alimente specifice acestei perioade. În acest fel se va evita şi risipa necontrolată de produse alimentare, care este extrem de mare la români.
Specialiştii ne învaţă că alimentele nu trebuie mâncate toate odată. Practic, nu trebuie să mănâci câteva ouă, mezeluri, ciorbă de miel, friptură de miel şi cozonac la aceeaşi masă. Indicat este să te axezi pe un fel sau două feluri de mâncare la fiacre masă a zilei. Rotindu-le astfel, te vei simţi mai uşor şi bineînţeles cu vei introduce în organism prea multe calorii.
Carnea de miel, care nu lipseşte de pe masa majorităţii românilor, este indigestă, ne avertizează nutriţioniştii. Dacă la aceasta se mai adaugă, spre exemplu, drobul cu ou, ouale vopsite sau cozonacul, este clar că se va ajunge la o bombă calorică. Aşadar, trebuie să mâncăm din fiecare produs porţii foarte mici, iar salata nu trebuie să lipsească din meniu.
Pentru cei care au deja unele probleme de sănătate, pot sa consume carne de ied, de curcan sau peşte.
Decă vorbim despre desert, cel mai uşor ar fi pasca, dacă are brânză mai puţin grasă şi nu conţine un kilogram de ouă. Cozonacul, tortul sau alte prăjituri cu creme ar trebui să lipsescă de pe masa din ziua de Paşti.
De asemenea, medicii specialişti îi atenţionează pe cei care vor să mănânce dublu sau triplu faţă de ce ar mânca în mod obişnuit, că trebuie să aibă în casă colebil sau triferment pentru a-şi ajuta organismul să digere hrana.