Home  /  Boli   /  Autoparazitarea – cea mai absurdă metodă de a slăbi

Autoparazitarea – cea mai absurdă metodă de a slăbi

Problema kilogramelor în plus poate deveni obsesivă pentru unele persoane. Pentru a slăbi, singura metodă benefică în totalitate organismului este reprezentată de o alimentaţie corectă şi de exerciţiile fizice regulate. Unele persoane însă dovedesc ca sunt în stare de orice pentru a slăbi cât mai repede cu un minim de efort.

In Hong Kong, spre exemplu, unele persoane, obsedate de ideea de a slăbi, se autoinfestează cu paraziţi intestinali, într-o încercare extremă de a da jos kilogramele în plus.

Marea problemă este că aceşti oameni sunt încurajaţi chiar de către unele site-uri chineze care propun, ca metodă de slăbire cu efect garantat, infestarea voluntară cu paraziţi.

Produsele vândute conţin ouă de viermi intestinali din genul Ascaris (limbrici). Viermii adulţi care se dezvoltă în intestinul uman, din aceste ouă, pot ajunge la lungimi de 25-30 cm.

Odată cu trecerea timpului, ei se înmulţesc în organism, putând produce o infestare masivă. Prezenţa lor determină, într-adevar, scăderea în greutate, însă provoacă dureri abdominale, diaree, voma şi malnutriţie, deoarece paraziţii consumă o mare parte din substanţele nutritive care ajung în organismul uman. Viermii pot migra, ajungând, din intestin, în alte organe, chiar şi în plămâni în cazuri extreme.

Medicii avertizează că infestarea cu limbrici poate fi chiar fatală, în cazul în care survin complicaţii precum obstrucţionarea intestinului, a tractului biliar ori a ductului pancreatic.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button