Home  /  Boli   /  Un stil de viaţă sănătos schimbă structura genetică a individului

Un stil de viaţă sănătos schimbă structura genetică a individului

În urma cercetărilor realizate, oamenii de ştiinţă au lansat teoria conform căreia adoptarea unui stil de viaţă sănătos poate afecta o persoană la nivel genetic. Ei explică faptul că mâncând ciocolată cu afine şi bând ceai, spre exemplu, fluxul sangvin către creier şi către neuroni se intensifică, mărind numărul acestora şi schimbând structura genetică a individului.

Practic, în momentul în care trăieşti mai sănătos, mănânci mai bine, faci mişcare şi iubeşti intens, celulele creierului se dezvoltă, susţin cercetătorii. Veştile bune nu se opresc aici, deoarece un stil de viata sănătos poate dezactiva genele creatoare de boli, transformându-le în unele benefice.

De asemenea, un regim de viaţă echilibrat, asezonat cu meditaţie, cu o dietă vegetariană, abstinenţa de la tutun şi exerciţiu regulat opreşte disfuncţiile arterelor coronare şi chiar poate inversa procesul degenerativ.

Iată cum mişcarea şi grija faţă de alimentaţie te poate menţine sănătos şi capabil să te bucuri de viaţă, la adevărata sa valoare. Tot ce-ţi trebuie pentru a aduce echilibrul în viaţa ta, este un pic de voinţă şi puţină perseverenţă.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button