Home  /  Boli   /  Află care sunt semnele ce prevestesc bolile de inimă

Află care sunt semnele ce prevestesc bolile de inimă

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces la nivel mondial, acestea curmând viaţa mai multor oameni, decât o fac toate tipurile de cancer la un loc. Potrivit medicilor specialişti, numărul mare de decese cauzate de bolile cardiovasculare se află în directă legătură cu necunoaşterea simptomelor specifice acestor afecţiuni.

Oboseala acută

Atunci când se instalează o boală de inimă şi mai ales înaintea unui atac de cord poate surveni o stare de oboseală accentuată. Explicaţia stă în faptul că inima nu mai poate pompa suficient sânge pentru a răspunde nevoilor ţesuturilor din organism. Astfel, organismul redirecţionează sângele care, în mod normal, alimenta muşchii către organele vitale: creier şi inimă. Fiind alimentate cu sânge doar cele două organe, în restul organismului se instalează oboseala cronică.

Tuse persistentă

Tusea nu este doar simptomul unei boli pulmonare, ci şi unul dintre acele câteva semne că ai probleme cu inima. Ea se datorează acumulării de fluide în plămâni, un simptom specific unui atac de cord.

Transpiraţia instantanee

Sudoarea rece, care apare instantaneu, este un simptom frecvent al crizelor cardiace. Totuşi, puţine persoane se gândesc că ar putea avea probleme cu inima atunci când transpiră brusc. Aceste simptome ar trebui să fie luate în considerare mai ales dacă se întâmplă des.

Durere în tot corpul

Criza cardiacă debutează cu o durere în piept, însă, adesea, aceasta radiază către umeri, braţe, coate, gât, maxilar sau abdomen. Uneori, durerea poate atinge aceste regiuni ale corpului fără a avea ca punct de plecare pieptul, ceea ce face mult mai greu de identificat cauza ei.

Lipsa poftei de mâncare, indigestie, greaţă

Deşi le-ai pune mai curând pe seama unei probleme digestive decât pe seama uneia cardiace, indigestia, greaţa şi diminuarea apetitului sunt simptome deloc straine problemelor cu inima.

Practic, sistemul digestiv primeşte mai puţin sânge, motiv pentru care nu mai poate funcţiona în parametri normali. Balonarea care insoţeşte insuficienţa cardiacă are drept consecinţă pierderea poftei de mâncare.

Acumularea de lichide în ţesuturi

O criză cardiacă provoacă adesea acumularea de lichide în ţesuturi, determinând umflarea, cu precădere, a gambelor, gleznelor şi labelor picioarelor, dar şi a abdomenului. Se constată, de asemenea, acumularea de kilograme în plus, deşi, paradoxal, apetitul este mult scăzut.

Astfel, atunci când constaţi în mod repetitiv că ai picioarele sau abdomenul umflate, nu da vina pe pantofii, pe căldură sau pe alimentele sărate pe care le-ai consumat, ci fă-ţi o programare la medic pentru a preveni un eveniment neplăcut.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button