Home  /  Boli   /  Un nou medicament ar putea elimina colesterolul rău din organism

Un nou medicament ar putea elimina colesterolul rău din organism

Colesterolul este un tip de grăsime ce se găseşte în aproape toate alimentele de origine animală, însă niciodată în cele de natură vegetală. În organismul uman, colesterolul se fixează în membranele celulare, acţionând ca agent stabilizant. Acesta este colesterolul bun, iar organismul este capabil să-şi producă singur cantitatea de care are nevoie. Atunci când alimentaţia abundă în grăsimi animale, cantitatea de colesterol nociv creşte, el se depune pe vasele de sânge, ceea ce va determina îngustarea arterelor.

Medicii susţin că stabilirea unei cifre normale a colesterolului este dificilă, nivelul ideal fiind cuprins între 1g/l şi 2,2g/l. Valorile normale ale colesterolului depind de vârsta omului, de trecutul său, iar colesterolul creşte cu vârsta.

Pentru a reduce efectele colesterolului rău, specialiştii lucrează la un medicament ce acţionează ca un detergent asupra arterelor. Acesta poate dizolva depunerile de grăsime şi colesterol, poate diminua considerabil cazurile de boli de inimă şi formarea cheagurilor ce pot fi letale. Testele realizate până în prezent arată faptul că pilula experimentală AHRO-001 poate preîntâmpina formarea unor blocaje fatale.

Experţii spun că tratamentul cu statine poate preîntâmpina formarea de noi depozite, dar nu le poate dizolva pe cele care există, însă totuşi cele mai puternice statine pot face depozitele să se micşoreze.

Medicamentul aflat în teste în Statele Unite ale Americii acţionează în corp prin eliberarea unor săruri biliare care dizolvă depozitele grase de pe pereţii vaselor de sânge şi le curăţă.

Aceste săruri sunt secretate în mod normal de ficat, fiind eliberate în intestin, unde participă la procesul digestiei grăsimilor. Potrivit specialiştilor, în mod natural, acestea nu se găsesc în sânge. Firma care lucrează la acest tratament se numeşte AtheroNova Inc of Irvine, provine din California, şi vrea să scoată pe piaţă medicamentul cât mai curând.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button