Home  /  Boli   /  Stiaţi că pantofii cu toc vă pot îmbolnăvi?

Stiaţi că pantofii cu toc vă pot îmbolnăvi?

Acum ca a venit vara este momentul propice ca femeile sa scoata din dulap sau sa achizitioneze cele mai frumoase modele de pantofi sau sandale cu toc. Sa ne gandim si la nenumaratele evenimente care au loc vara, nunti, cununii, petreceri si la care ii putem etala. Specialisti atrag insa atentia ca, pe cat sunt de eleganti, pe atat de periculosi pot deveni pantofii pentru sanatate.

Specialistii au realizat un studiu in care au inclus femei care au purtat pantofi cu tocuri de 10 cm cel putin de trei ori pe saptamana, timp de trei ani, si au descoperit ca purtarea acestora pentru o perioada lunga de timp poate avea efecte secundare nedorite. Singurul efect pozitiv il reprezinta faptul ca pantofii cu toc contribuie la intarirea muschilor picioarelor.

Desi pantofii cu toc sunt la moda si uneori sunt obligatorii pentru unele profesii, multe femei nu sunt constiente de faptul ca acestia pot provoca grave dezechilibre. Adeseori, sunt posibile accidente majore, cum ar fi caderile sau entorsele grave, precum si deformarea picioarelor, durerile de spate si deformarea mersului. Astfel ca este important ca femeile sa-si ia masuri de precautie.

Specialistii recomanda pe langa limitarea purtarii pantofilor cu toc si exercitii de intarire a gleznei, cum ar fi mersul pe calcaie sau ridicarea degetelor de la picioare atunci cand stam pe scaun, la birou. Este esential ca femeile care poarta des pantofi cu toc sa faca astfel de exercitii, pentru a diminua efectele negative.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button