Home  /  Boli   /  Află cum trebuie să porţi pantofii cu toc pentru a evita problemele de sănătate

Află cum trebuie să porţi pantofii cu toc pentru a evita problemele de sănătate

Pantofii cu toc înalt pot fi tentanţi, mai ales datorită faptului că persoana care-i poartă va părea mai înaltă şi va arata mai bine, însă preţul plătit poate fi pe masură. Tocurile înalte pot cauza probleme serioase ale picioarelor sau le pot agrava pe cele deja existente. Durerea de picioare sau de spate sunt cele mai frecvente probleme care apar la persoanele care poartă tocuri prea înalte.

De asemenea, de-a lungul timpului se pot forma monturi din cauza pantofilor cu toc, iar labele picioarelor tale își pot schimba complet forma. Practic, pentru că centrul de gravitație al corpului nostru este schimbat atunci când ne încălțăm cu pantofi cu toc, circulația sanguină este afectată, precum și organele.

Totuşi, pantofi cu toc pot fi purtaţi fără să te expui riscurilor enumerate mai sus. Este indicat să limitezi purtatul tocurilor la două, cel mult trei zile din şapte. În celelalte zile trebuie să porți pantofi cu talpă joasă.

În zilele în care porți pantofi cu toc, descalță-te din două în două ore pentru a-ți masa tălpile. Pentru ca sănătatea ta să nu fie pusă în pericol, ai face bine să alegi tocuri cu o înălțime de cel mult cinci centimetri.

Este indicat ca la finalul fiecărei zile în care porți tocuri, să faci o baie fierbinte la picioare, în care să dizolvi sare de mare, ulei esențial de mentă sau lapte, pentru a-ţi ajuta organismul să se refacă .

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button