Home  /  Boli   /  Sucul de coada şoricelului este excelent pentru tratarea afecţiunilor hepato-biliare

Sucul de coada şoricelului este excelent pentru tratarea afecţiunilor hepato-biliare

Ştim din bătrani ca banala plantă de pe marginea drumului, numită coada soricelului, tratează o serie de afecţiuni, de la cele mai uşoare boli până la maladii grave. Preparatele realizate din această plantă, au o mulţime de efecte benefice pentru organismul uman.

Astăzi vom vorbi despre sucul de coada şoricelului, care are multiple virtuţi terapeutice:

Acesta se prepară adăugând într-un mixer 50 de grame de plantă proaspăt culeasă şi bine spălată şi 50 ml de apă de izvor, se mixează până la omogenizare, iar amestecul rezultat se stoarce prin tifon.

Acest suc este indicat pentru tratarea afecţiunilor hepato-biliare. Se recomandă 20 ml pe zi, în cure de câte 60 de zile, urmate de alte 20 de zile de pauză, dar şi pentru tratarea afecţiunilor intestinale şi a inapetenţei. Acelaşi preparat se foloseşte şi sub formă de comprese pentru tratarea bătăturilor, a arsurilor uşoare, precum şi pentru a favoriza cicatrizarea rapidă a rănilor.

Un alt preparat cu virtuţi terapeutice este şi praful de coada şoricelului, obţinut prin măcinarea fină a părţilor aeriene ale plantei. Produsul se poate păstra timp de două săptămâni în spaţii reci şi întunecoase, în borcane de sticlă închise ermetic. Se administrează de 4 ori pe zi câte o linguriţă rasă, pe stomacul gol. Cele mai bune efecte pentru tratarea infecţiilor, inflamaţiilor şi a leziunilor pielii, se obţin cu ajutorul tincturii. Peste florile de coada şoricelului se toarnă vodcă de 40 grade şi se lasă acoperite, la soare, timp de două săptămâni. Se administrează de patru ori pe zi câte o linguriţă diluată în puţină apă.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button