Iată cum ne afectează răceala capacitatea de gândire
Acum când suntem în sezonul rece, virusurile pândesc la tot pasul, iar dacă ai un sistem imunitar slăbit sunt şanse mari de a contacta o raceală. Ştim cu toţii că atunci când eşti bolnav, starea de spirit, modul de gândire şi timpul de reacţie au de suferit. La fel cum corpul tău se simte slăbit, şi creierul işi pierde o parte din abilitatea de a gândi, simţi, învăţa şi reacţiona. Oamenii de ştiinţă ne explică faptul că atunci când contactăm un virus, sistemul imunitar intră în acţiune şi eliberează anumite tipuri de proteine. Acestea alertează sistemul nervos central pentru a contraataca. Din păcate,
A fost descoperit un nou tratament pentru leziunile coloanei vertebrale
Leziunile la coloana vertebrală sunt foarte periculoase, deoarece în unele cazuri pot duce la probleme severe. În urma unei astfel de leziuni pot să apară răni secundare provocate de inflamaţie şi de cicatrizări, care inhibă abilitatea sistemului nervos de a se repăra. Oamenii de ştiinţă au descoperit un tratament revoluţionar, care constă în injectarea unui material biodegradabil alcătuit din nanoparticule în sânge, fără a fi necesară o intervenţie chirurgicală sau altă intervenţie laborioasă. Până în prezent exeperimentele au fost realizate pe şoareci de laborator, care s-au refăcut mai repede după o leziune la coloana vertebrală. Oamenii de ştiinţă consideră că acest nou tratament
Acest ingredient este folosit greşit în salata de boeuf
Sărbătorile de Crăciun bat la uşă şi fiecare dintre noi se aprovizionează cu cele necesare pentru a prepara bunătăţile care vor umple masa în cea mai asteptată sărbătoare a anului. Salata de boeuf aproape că nu lipseşte de pe mesele noastre de sărbători. Chiar dacă atunci când are foarte multă maioneză este o bombă calorică pentru organism, aceasta este foarte gustoasă şi este foarte greu să-i rezişti. Se pare că bucătarul belgian Lucien Olivier este cel care a inventat această salată atât de populară. În anii 1860 acesta era mare chef peste bucătăria hotelului Hermitage, locul unde se strângeau oamenii înstăriţi ai
Cancerul şi infertilitatea pot fi declanşate de către un obicei banal
Cancerul este o bolă extrem de gravă ce nu mai are nevoie de prezentare, în timp ce infertilitatea a atins cote alarmante în ultimul deceniu. Ambele afecţiuni au nenumărate cauze, de la factorii genetici până la alimetaţia defectuoasă şi lipsa de mişcare. Există însă şi unii factori declanşatori la care nu ne-am fi gandit niciodată. Spre exemplu, cercetătorii americani avertizează asupra faptului că oamenii ar trebui să ţine smartphone-urile la câţiva metri depărtare pentru a reduce nivelul de radiaţii la care sunt expuşi. Telefoanele mobile transmit informaţii prin intermediul semnalelor radio cu frecvenţe joase care ne-ar putea expune la radiaţii periculoase. Oamenii
Află ce spun nutriţioniştii despre consumul şoricului de porc
Şoricii de porc sunt o delicatesă pe care românii o consumă mult în perioada sărbătorilor. Nu de puţine ori, însă, s-a spus despre soricii de porc că sunt bombe calorice, proteine de slabă calitate, fără valoare nutritivă şi un aliment greu de digerat. Nutritioniştii susţin însă contrariul. Soriciul are un conţinut scăzut de grăsime (aproximativ 15%), fiind, de fapt, o proteina pură. Aceasta nu are acelaşi profil de aminoacizi cu proteina musculară, dar asta nu înseamnă că este o proteină de slabă calitate, aşa cum a fost catalogat în mod greşit până în prezent. În acelaşi timp, se pare că şoriciul este mult
Află de ce ar trebui să consumi mai mult fistic
Originar din ţinuturile vestice ale Asiei şi folosit de mii de ani în dieta mediteraneană, fisticul a început să fie cultivat în scopuri comerciale pentru prima oară în Australia, New Mexico şi California. Beneficiile fisticului sunt incontestabile, astfel că acesta trebuie inclus în alimentaţia noastră zilnică. Studiile de specialitate au confirmat deja că fisticul scade colesterolul rău din organism, protejează inima şi imbunătăţeşte vederea. Fisticul are mai puţine calorii decât orice altă nucă. O singură boabă are aproximativ trei calorii. Dacă manânci fistic din cochilie, ai tendinţa să consumi mai puţin, pentru că acţiunea de decojire încetineşte consumul, iar cojile rămase servesc
În perioada postului pot apărea afecţiunile digestive
Acum când suntem în Postul Crăciunului cei mai mulţi dintre noi renunţa la produsele alimentare de origine animală. Aceste produse reprezintă însă principalul aport de proteine, astfel că, atunci când ţinem post, trebuie să păstrăm proporţia corectă între principiile nutritive şi să consumăm produse vegetale bogate în proteine, aşa cum sunt leguminoasele (fasole, linte , mazăre, naut, soia), nuciferele şi seminţele. De asemenea, pentru a substitui grăsimile animale putem apela la măsline, avocado, nuci, alune, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui, palmier sau cocos. Dieta în perioada postului este bogată în fibre, iar acestea provin din fructe (mere, pere, gutui, struguri, prune),
Scapă de grăsimea de pe abdomen folosind acest preparat natural
Pe lângă faptul că este extrem de inestetică, grăsimea de pe abdomen este una dintre cele mai periculoase pentru sănătate, iar acumularea ei creşte riscul de boli de inimă, diabet de tip II şi obezitate. Motivele depozitării acestei grăsimi, exact în jurul abdomenului, sunt diverse - de la mesele pe care le consumaţi târziu, până la un stil sedentar şi lipsit în totalitate de mişcare. Pe lângă efortul fizic şi o dietă bine pusă la punct există remedii care te va ajută în lupta cu grăsimea abdominală chiar în timp ce dormi. Pentru a prepara acest remediu ai nevoie de: 180 de grame
Aproape două treimi dintre români nu consumă fructe şi legume
Dieta zilnică trebuie să conţină fructe şi legume deoarece acestea sunt o sursă foarte importantă de vitamine pentru organismului nostru. Din păcate, chiar dacă acest aspect este cunoscut de mai toată lumea, puţini români includ în alimentaţia lor zilnică fructe şi legume. Consumul acestora diferă considerabil între statele membre ale Uniunii Europene. Spre exemplu în România, două treimi din populaţie (65,1%) nu consumă fructe şi legume. În rândul celor mai bine situate state din UE se află Belgia unde doar 16,1% din populaţie nu consumă fructe şi legume, urmată de Portugalia (20,7%) şi Marea Britanie (21,3%). Pe de altă parte, pe ultimele locuri se
Această plantă tratează bolile de ficat
Ficatul este un organ aşezat pe partea dreaptă a abdomenului, imediat sub coaste. Rolul său este acela de a filtra şi purifica organismul, de a elimina toxinele ajunse în sânge în timp ce respirăm, din alimentele şi băuturile pe care le consumăm, precum şi din medicamentele pe care le luăm. Ficatul depozitează vitamine, minerale şi zahăr până când organismul are nevoie de ele, şi nu în ultimul rând, secretă bila şi factori de coagulare. Planta de Aloe tratează bolile de ficat Aloe este una dintre cele mai iubite şi folosite plante medicinale din prezent, cunoscută din vremuri foarte vechi. Există până la 300