Home  /  Boli   /  Află de ce ar trebui să consumi mai mult fistic

Află de ce ar trebui să consumi mai mult fistic

Originar din ţinuturile vestice ale Asiei şi folosit de mii de ani în dieta mediteraneană, fisticul a început să fie cultivat în scopuri comerciale pentru prima oară în Australia, New Mexico şi California.

Beneficiile fisticului sunt incontestabile, astfel că acesta trebuie inclus în alimentaţia noastră zilnică. Studiile de specialitate au confirmat deja că fisticul scade colesterolul rău din organism, protejează inima şi imbunătăţeşte vederea.

Fisticul are mai puţine calorii decât orice altă nucă. O singură boabă are aproximativ trei calorii. Dacă manânci fistic din cochilie, ai tendinţa să consumi mai puţin, pentru că acţiunea de decojire încetineşte consumul, iar cojile rămase servesc drept un reper vizual pentru cantitatea pe care ai consumat-o.

Fisticul conţine mult potasiu, care reduce nivelul hormonului stresului (cortizolul).

Consumul de fistic ajută la reglarea nivelului colesterolului şi reduce considerabil  riscul de cancer. Este o sursă excelentă de fitosteroli, compuşi din plante care reduc nivelul colesterolului. De asemenea, conţine antioxidanţi care combat cancerul.

Pe lângă toate acestea, datorită conţinutului ridicat de vitamina E fisticul combate inflamaţiile, protejează vasele de sânge şi reduce riscul dezvoltarii bolilor cardiace.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button