Ţii post? Află cum trebuie să te alimentezi pentru a nu crea dezechilibre în organism
Acum când am intrat în perioada postului, mulţi dintre noi renunţă la carne, ouă şi lactate, însă această decizie ne poate pune sănătatea în pericol atunci când alimentaţia înlocuitoare este deficitară în proteine şi minerale. Astfel, sfaturile nutriţioniştilor pentru perioada de post pot fi foarte utile. Deşi în trecut semnificaţia postului era strict legată de principiile religioase, se pare că acesta avea un rol mai important de atât, de detoxifiere a organismului. Prin postul ortodox, se elimină consumul de carne, ouă, lapte şi derivatele sale şi se creşte aportul de carbohidraţi, cereale, fructe şi legume, leguminoase, nuci, seminţe, aceasta fiind de fapt
Această cereală nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră
Despre quinoa se spune că era alimentul de bază al vechilor incaşi, care o numeau ‘’cereala mamă’’, iar nutriţioniştii spun despre aceasta că nu ar trebui să lipsească din alimentaţie, dintr-o mulţime de motive. Spre exemplu, nivelul proteic ale acestei cereale se apropie de cel al unor sortimente de carne foarte populare, dar nu conţine colesterol. În plus, reduce cantitatea de grăsimi din sânge, fiind un aliment care ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare. Împiedică formarea plăcilor de aterom, scăzând deci riscul de atac de cord şi accident vascular. De asemenea, boabele de quinoa stimulează şi sistemul imunitar. Ele conţin vitaminele A, C,
Află cum poţi scurta durata unei răceli
În general, o răceală obişnuită durează în jur de şapte zile, suficient cât să ne dea peste cap toate planurile, creându-ne o stare puternică de disconfort. Conform unor studii realizate la o universitate din Finlanda, zincul este foarte important când vine vorba de tratamentul răcelii. Astfel, se pare că suplimentele de zinc ajută la scurtarea perioadei de boală cu câteva zile. Explicaţia este aceea că zincul reduce riscul de replicare a virusului şi îl împiedică să jungă şi în alte zone ale corpului, de exemplu la gât şi urechi. Datorită faptului că virusul este oprit din evoluţie şi nu se mai răspândeşte în mai
Consumul cărnii fabricate în laborator poate deveni realitate în curând
De curând, autorităţile americane au căzut de acord asupra modului în care produsele alimentare crescute din celule animale trebuie reglementate, deschizând drumul către aducere pe farfurii a „cărnii de laborator”. Chiar dacă detaliile tehnice nu au fost încă confirmate, FDA (Food and Drug Administration) ar superviza colectarea şi diferenţierea celulelor, în timp ce USDA (Department of Agriculture) ar superviza producerea şi etichetarea produselor. Practic, acest cadru s-ar folosi de expertiza ambelor organizaţii în reglementarea produselor de origine animală pentru consum uman, susţin oficialii acestui demers. În Statele Unite ale Americii nu s-a pus niciodată problema până acum dacă acest tip de aliment ar trebui
Ce trebuie să ştii despre vinetele congelate
Vinetele coapte congelate sunt de mare ajutor pe timpul iernii mai ales celor care ţin dietă. De exemplu, 100 de grame de vinete coapte congelate au aproximativ 25 de calorii. Mai mult, sunt excelente în curele de slăbire şi pentru că au un conţinut important de minerale, vitamine, fibre şi proteine. Conform nutriţioniştilor, vinetele coapte şi congelate trebuie consumate în maxim cinci luni de zile, deoarece după această perioadă işi pierd total proprietăţile benefice pentru sănătate. De asemenea, o porţie de vinete coapte işi pierde imediat, prin congelare, în jur de 25% din substanţele minerale. Este important să reţineţi, de asemenea, că vinetele
Află cum îţi influenţează consumul de pâine greutatea corporală
Pâinea este unul din alimentele de bază, fiind indispensabilă în alimentaţia zilnică, datorită proprietăţilor nutritive cat şi a conţinutului în substanţe care dau energie. Pâinea conţine nutrienţi precum vitamina B şi fier însă, consumată în cantităţi mari, iţi aduce o mulţime de calorii şi chiar kilograme în plus. Cei mai mulţi dintre noi încercă să renunţe la acest aliment mai ales atunci când sunt la dietă, în speranţa că vor slăbi mult mai eficient. Totuşi, depinde de cât de multă pâine mănânci până în momentul în care renunţi la aceasta. Spre exemplu, dacă mănânci pâine doar la micul dejun, nu vei observa schimbări
Stoarcerea coşurilor poate aduce complicaţii severe
Coşurile sunt inestetice, iar atunci când apar avem tendinţa de a le stoarce pentru a scăpa cât mai repede de ele. Chiar dacă la prima vedere este un obicei banal, acest lucru poate cauza complicaţii severe. Spre exemplu, un coş care a apărut în "zona triunghiulară" şi care este stors, poate ajunge să fie fatal. Conform publicaţiei "The Independent" coşurile stoarse pot cauza leziuni extrem de grave şi nu doar cicatrici. Astfel, specialiştii în dermatologie recomandă să evităm zona triunghiulară de mare risc a feţei, adică porţiunea dintre colţurile gurii şi vârful nasului. Această zonă este extrem de sensibilă şi are conexiuni directe
Dacă obişnuieşti să sari peste micul dejun rişti să dezvolţi această boală
Potrivit unui studiu publicat în Journal of the American College of Cardiology, renunțarea la micul dejun dublează riscul de a dezvolta ateroscleroză, o afecțiune ce constă în îngroșarea pereților arterelor și care poate fi fatală. Practic, cei care se eschivează de la micul dejun tind în general să piardă în greutate, dar au tendința, la final, de a mânca mai mult și alimente mai puțin sănătoase pe parcursul zilei. De asemenea, renunțarea la micul dejun generează dezechilibre hormonale și alterează ritmul circadian, susţin specialiştii. Conform cercetătorilor, noua descoperire ar putea deveni un instrument important în lupta contra numeroaselor maladii cardiovasculare.
Află ce spun cercetătorii despre suplimentele de vitamina D
Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu de amploare, intitulat VITAL, în urma căruia au descoperit că nu există nicio diferenţă semnificativă între riscul apariţiei de cancer sau de boli cardiovasculare între persoanele care iau 2.000 de UI (Unităţi Internaţionale) de vitamina D pe zi şi cei care iau un placebo, conform rezultatelor publicate în New England Journal of Medicine. Practic, această cercetare diminuează renumele unei vitamine care cândva era considerată un medicament care poate întări oasele şi preveni condiţii precum obezitatea, diabetul, bolile autoimune şi bolile de inimă. Cercetătorii au analizat timp de 6 ani 25.871 de persoane din Statele Unite ale Americii.
Află care este cea mai răspândită boală psihică în lume
Din păcate, în ultimile decenii, bolile psihice au început să fie din ce în ce mai răspândite, făcând numeroase victime în orice colţ al lumii. Statisticile susţin că cea mai răspândită boală psihică este schizofrenia, studiile realizate relevând faptul că o persoana din 100 este supusă riscului de a fi afectată de schizofrenie şi faptul că depresia este de două ori mai recurentă în rândul femeilor. Experţii subliniază că bolile psihice au o legatură directă cu accidentele cerebro-vasculare şi cu infarctul miocardic. De asemenea, cele mai recente cercetări ştiinţifice indică faptul că depresia influenţează inflamaţia vaselor de sânge. O statistică la fel de