Acest aliment poate provoca migrene
Brânzeturile precum brânza de vaci, urda şi mozzarella reprezintă o sursă importantă de proteine, având un conţinut caloric redus, mai exact, 30 de grame conţin în medie 70-80 de calorii. Brânzeturile moi le poţi consuma la micul dejun pentru că sunt hrănitoare, dar şi pe post de gustări în timpul zilei. Spre deosebire de alte sortimente, brânza moale are avantajul că nu este un produs procesat şi că se păstrează o mare parte din substanţele nutritive din conţinut. Trebuie să ştim însă că brânza care trece printr-u proces de maturare poate cauza migrene deoarece este bogată în tiramină. Tiramina este derivată din aminoacidul
Ouăle îşi pierd calităţile extraordinare dacă nu ţii cont de aceste aspecte
Foarte multe persoane au tendinţa să fiarbă ouăle până când sunt sigure că acestea sunt bine gătite, însă această modalitate nu este tocmai cea mai bună. Ouăle care sunt lăsate să fiarbă prea mult timp vor pierde o mare parte din substanțele lor nutritive. Acestea trebuie fierte de la minimum 8 până la maximum 14 minute. Acest lucru este important de reținut, deoarece ouăle care sunt gătite pentru prea mult timp încep să piardă din valoroasele proteine. Iată alte câteva aspecte care trebuie evitate atunci când mănânci ouă: Prăjești ouăle prea mult timp; Consumi ouă crude; Bei ceai după o masă care conține
Atenţie la acest aliment de post!
În perioada postului riscăm să consumăm alimente care nu sunt tocmai sănătoase pentru organism. Spre exemplu, napolitanele, un desert preferat de români, favorizează acumularea kilogramelor și depunerea grăsimilor pe vasele de sânge. În plus, napolitanele conțin și numeroase E-uri periculoase. Grăsimile hidrogenate sunt vinovate de creşterea colesterolului „rău”, cel care este principalul responsabil de instalarea bolilor cardiovasculare.
Au fost creaţi primii copii modificaţi genetic
Câţiva cercetători chinezi susţin că au utilizat tehnica de editare genetică CRISPR pentru a modifica embrionii umani ce au dus la naşterea a două gemene sănătoase. Conform acestora, cele două fetiţe gemene sunt primele fiinţe umane modificate genetic. CNET informează că cercetarea a fost iniţial detaliată de către MIT Technology Review, fiind atribuită documentelor medicale chineze din Registrul de Teste Clinice din China. In prezent, grupul de cercetători condus de către Jiankui He, de la Universitatea de Sud din Shenzhen, realizează teste pentru alterarea genei CCRS, pe care virusul imunodeficienţei (HIV) îl utilizează pentru a infecta oamenii. Pentru a realiza acest lucru, echipa a utilizat tehnica
Alimentele care au capacitatea de a preveni şi trata o formă de cancer des întâlnită
Oamenii de ştiinţă au identificat mai mulţi compuşi naturali despre care se spune că au potenţialul de a îngrădi tumorile la prostată şi de a le reduce dimensiunile. Conform unui studiu efectuat în Statele Unite, turmericul, merele şi strugurii ar putea deţine secretul prevenirii şi tratării unuia dintre cele mai comune tipuri de cancer, potrivit specialiştilor. Conform testelor efectuate, echipa de cercetători a identificat trei compuşi care s-au dovedit cei mai eficienţi pentru stoparea dezvoltării celulelor tumorale din cancerul de prostată: curcumina, care se regăseşte în turmeric, acidul ursolic, prezent în coaja de măr, şi resveratrolul, găsit în strugurii roşii şi în
Alimentele care cresc riscul apariţiei cancerului colorectal
De-a lungul timpului numeroase studii au indicat faptul că o dietă prea bogată în carne roşie este asociată cu un risc crescut de cancer colorectal. Analiza dovezilor care susţin această legătură arată că de fapt consumul de carne roşie poate fi legat direct sau chiar şi indirect de incidenţa cancerului colorectal deoarece o dietă bogată în carne presupune un nivel scăzut de legume, fructe şi fibre. O analiză a populaţiilor din Italia de Nord a arătat că persoanele care mănâncă frecvent carne roşie alături de ouă, brânză şi alte alimente grase - precum şi amidon rafinat - au avut un risc aproape de două ori mai mare
Află de ce femeile însărcinate trebuie să evite să stea lângă pisici
Contactarea toxoplasmozei în timpul sarcinii este una dintre numeroasele temeri ale viitoarelor mămici. Boala este transmisă de un parazit numit Toxoplasma Gondii, care poate provoca complicaţii grave în perioada sarcinii. Viitoarele mame trebuie să ştie faptul că pisica poate transmite toxoplasmoza. Chiar dacă statisticile susţin faptul că aproximativ 30% din populaţia globului este deja infectată cu acest parazit, adulţii sau copiii cu imunitate ridicată nu vor avea probleme. Dimpotrivă, aceştia vor dezvolta anticorpi pe care îi vor avea în sânge pentru tot restul vieţii. Problemele apar în cazul gravidelor însă, deoarece infectarea cu acest parazit poate duce la pierderea sarcinii sau la apariţia
Cercetătorii au descoperit cum pot opri transmiterea epidemiilor
Cercetătorii au elaborat un model care prezice ce virusuri care se transmit de la animal la om pot deveni transmisibile de la om la om, eliminând de la rădăcină sursele unor potenţiale epidemii. Studiul, publicat recent în PLOS ONE, a identificat mai multe virusuri care nu au fost încă răspândite printre oameni dar care au acest potenţial, sugerând ţinte posibile pentru monitorizarea bolilor. Pentru a înţelege aceste interacţiuni, echipa de cercetători au realizat cea mai completă listă de virusuri cunoscute pentru infectarea oamenilor, alături de caracteristicile biologice ale acestora. Oamenii de ştiinţă susţin că potenţialul de a prezice care virusuri sunt capabile să se răspândească
Află ce spun cercetătorii despre vârsta la care începem să îmbătrânim
O cercetare americană publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciences releva că primele semne de îmbătrânire pot fi detectate în jurul vârstei de 25 de ani. Cercetarea a avut la bază studierea metabolismului unui grup format din 954 de persoane născute în Noua Zeelandă. Oamenii de ştiinţă au studiat sănătatea subiecților la vârstele de 26, 32 și 38 de ani fiind analizată starea rinichilor, ficatului, plămânilor, dinților, vaselor de sânge, metabolismului și sistemului imunitar. Concentrându-se asupra celor aflați într-un proces de îmbătrânire rapidă, ei au găsit semne ale îmbătrânirii și deteriorării imediat după vârsta de 26 de ani, respectiv vârsta cea mai
Află ce spun nutriţioniştii despre laptele cu orez oferit copiilor
Pe măsură ce copiii cresc, părinţii au tendinţa de a modifica mereu alimentaţia acestora, iar de multe ori acest aspect poate să fie într-o direcţie greşită. Spre exemplu, medicii nutriţionişti susţin că orezul cu lapte este mult mai sănătos decât celebrele cereale consumate la primele ore ale dimineţii, care, de cele mai multe ori conţin o grămadă de zahăr. Aceeaşi medici nutriţionişti susţin că un copil nu trebuie să mănânce dietetic, deoarece el are nevoie de grăsimi atât timp cât este în creştere. Pentru un copil, mâncatul dietetic este un mâncat nesănătos, deoarece grăsimea este substratul esenţial pentru creştere. Practic, copiii trebuie să