Title Image
Home  /  Blog  /  Right Sidebar (Page 30)

Când vine vorba de o inimă sănătoasă este important să ţinem cont de ceea ce mâncăm, deoarece numai aşa vom putea preveni apariṭia bolilor cardiovasculare. Iată alimentele care ne menţin inima sănătoasă: Consumul de fructe şi legume Sunt recomandate cinci bucăţi de fructe şi legume pe zi, dar nu mai mult de un suc zilnic, deoarece nu are aceleaşi proprietăţi ca fructul întreg. Cereale integrale În general, orezul, grâul şi secara sunt rafinate, dar cele integrale au proprietatea de a proteja inima. Acestea reduc riscul de diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială şi boli de inimă. Limitează consumul de sare Există dovezi că reducerea consumului la 3 grame pe zi

Foarte multe persoane suferă de boala ficatului gras, care este caracterizată de acumularea grăsimilor în exces la nivel hepatic. Acest lucru se petrece din cauza unei alimentații nesănătoase, dar și din cauza stilului de viaţă sedentar. Pe timp de iarnă, boala de ficat gras poate avea o evoluție nefavorabilă pacientului, din mai multe motive. În primul rând, iarna ne schimbăm rutina zilnică și, din cauza temperaturilor scăzute, petrecem mai mult timp în casă. Cunoaştem deja faptul că sedentarismul  favorizează acumularea depozitelor de grăsime la nivel hepatic. La pacienții cu steatoză hepatică este interzis consumul de carne grasă, dar și de carne de porc tocată din sarmale. Alimentele specifice sărbătorilor de iarnă agravează

Indiferent de natura lor, dulciurile nu sunt bune pentru organism atunci când sunt consumate în exces. Sunt multe alimente şi băuturi cu conţinut de zahăr care ne îmbie mereu şi ne îngreunează eforturile de slăbire, dar există un mod eficient de a reduce pofta de zahăr. Produsul care te poate salva este laptele de susan. Seminţele de susan sunt foarte benefice pentru sănătate, fiind o sursă bogată de calciu, magneziu, precum şi vitaminele A, C, E şi B. Deşi conţin multe calorii, există un truc grozav de a anula acest inconvenient, şi anume de a prepara din ele lapte. Ingrediente ◦ 100 g

Aşa numita ‘’piele de găină’’, care se formează datorită unor muşchi şi nervi specifici din corp, stimulează celulele stem din piele să creeze foliculi şi să ducă la creşterea părului. Cercetătorii de la Harvard University, au relatat descoperirile, încă nepublicate, la un simpozion al American Society for Cell Biology şi al European Molecular Biology Organizaţion organizat în luna decembrie a acestui an. Specialiştii au descoperit faptul că pielea de găină cauzată de frig poate stimula creşterea blănii animalelor. Nervii care fac parte din sistemul nervos simpatic - care controlează printre altele dilatarea pupilelor, bătăile inimii şi alte procese automate - se găsesc

Acum când ne aflăm în cea mai frumoasă perioadă a anului fiecare dintre noi aleargă pentru a-şi decora casa în spiritul Crăciunului. Trebuie să ştim însă faptul că, globuri strălucitoare, beteala, mărgele şi instalațiile în toate culorile pot să ascundă adevărate pericole pentru copii. Spre exemplu, ornamentele foarte mici reprezintă un pericol de sufocare, iar pulberea care sclipește poate duce la apariția unor iritații sau alergii. Instalațiile de brad pot fi foarte periculoase pentru copii, deoarece orice fir lăsat neizolat îi poate electrocuta sau se pot strangula cu ușurință dacă sunt lăsăți nesupravegheați. Sclipiciul multicolor de pe globuri, precum și de pe alte podoabe, care ne rămâne de

Propriul nostru mod de viaţă este cel care ne poate întoxica, iar consecinţele pe termen lung sunt severe: afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni degenerative, îmbătrânire precoce, etc. Mirosul corpului şi respiraţia urât mirositoare, oboseala şi insomnia, sunt printre primele semne ce indică faptul că un organism este încărcat cu toxine iar aceste simptome se instalează cu mulţi ani înainte să apară primele semne evidente ale unor boli. Atunci când boala este instalată, degeaba se apelează la medicamentele de sinteză, căci până nu se detoxifiază organismul, nu se va putea scăpa de o boală cronică. Aşadar, detoxificarea înseamnă o modificare a stilului de viaţă, “ajutată”

De multă vreme este împământenită ideea că rezolvarea integramelor, la vârsta a treia, încetineşte declinul cognitiv. Prin urmare, este una dintre activităţile preferate ale vârstnicilor care vor să-şi ţină creierul în formă. O cercetare recentă arată însă faptul că, în realitate, această activitate nu încetineşte îmbătrânirea creierului şi scăderea capacităţilor sale. Şi în niciun caz nu previne apariţia demenţei. Creierul unor subiecţi din Scoţia care făceau integrame la vârste înaintate a îmbătrânit în acelaşi ritm cu al celor care nu aveau această preocupare. Cu toate acestea, ceva poate întârzia momentul declinului mintal: activităţile intelectuale susţinute întreaga viaţă. A te apuca să dezvolţi un

Dintr-un mic dejun sănătos, nu au cum să lipsească proteinele, carbohidraţii şi grăsimile sănătoase. Din fericire ai la îndemână o alegere simplă şi sănătoasă: banana. Sursă de potasiu, magneziu, fibre şi vitamine din complexul B, banana îţi dă energie pe parcursul unei zile şi alungă pofta de mâncare. De asemenea, banana ne ajută să luptăm cu kilogramele în plus, deoarece nu vei mai simţi nevoia de dulce, datorită conţinutului de zaharuri.

Nutriţioniştii ne îndeamnă să bem un pahar cu vin roşu în timpul mesei, pentru a împiedica depunerea grăsimilor. Un compus din vinul roşu face ca grăsimile din mâncare să fie asimilate mai greu de organism, spun specialiştii americani. Substanţa din compoziţia vinului roşu se numeşte piceatannol şi a fost descoperită de cercetătorii de la Universitatea Purdue din SUA. Potrivit specialiştilor, acest compus se regăseşte în strugurii roşii, dar şi în afine şi în fructul pasiunii (Maracuja). Piceatannolul inhibă generarea de celule adipoase blocând activitatea insulinei, care în mod normal participă la formarea celulelor de grăsime din corp. În prezenţa piceatannolului, celulele adipoase nu se mai dezvoltă, fiindcă această substanţă afectează adipogeneza

Oamenii de ştiină au descoperit în urma unui studiu faptul că femeile vârstnice cu grăsime corporală în exces, aflate la postmenopauză, ar putea avea un risc mai crescut de dezvoltare a cancerului mamar. Tipurile de cancer dependente de estrogen, precum cel mamar din cadrul studiului, apare atunci când receptorul proteinelor din celulele noastre atacă hormonul estrogen şi se bazează pe el pentru a se dezvolta. În timpul studiului au fost studiate 3.400 de femei din SUA cu vârste cuprinse între 50-79 de ani, ce au trecut de menopauză. Dintre acestea, 146 au dezvoltat cancer mamar, iar cercetătorii au încercat să descopere o legătură între grăsimea corporală

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button