Home  /  Boli   /  Află cum poţi să te odihneşti în nopţile călduroase de vară

Află cum poţi să te odihneşti în nopţile călduroase de vară

Cu toţii am aşteptat vara cu nerabdare, datorită nenumăratelor beneficii pe care le aduce anotimpul călduros. Un somn odihnitor nu se numără, însă, printre ele. Cercetătorii de la Academia Americană pentru Medicina Somnului susțin că milioane de oameni adorm extrem de greu și chiar nu reușesc să închidă un ochi o noapte întreagă.

Iată câteva măsuri importante pe care trebuie să le aplici pentru a avea un somn liniştitor:

Alege lenjeria din ţesături naturale

Este important ca lenjeria să fie din bumbac sau din alte ţesături naturale, ca să-ţi permită să transpiri, cunoscut fiind faptul că transpiraţia ajută la reglarea temperaturii corpului.

Ventilează camera

Camera trebuie să fie bine ventilată. Dacă nu ai aparat de aer condiţionat, atunci curentul produs prin deschiderea ferestrelor din părţi opuse ale locuinţei este cea mai bună soluţie. Desigur, nici cu aerul condiţionat nu trebuie să exagerăm. Persoanele sensibile nu pot suporta ca aerul să bată direct în zona de dormit. În plus, temperatura din interior trebuie să fie mai mică cu maximum 5 grade Celsius comparativ cu cea de afară şi nu trebuie să scadă sub 22-23 de grade Celsius.

Umezeşte cearşafurile

Umezeşte cu un pulverizator cearşaful, draperiile ori perdeaua. Atunci când se evaporă, apa reduce uşor temperatura ambiantă. De asemenea, poate funcţiona ca pijamaua să fie puţin umedă.

Elimină sursele de căldură

Orice aparat electronic emite căldură, aşa că ar fi bine să scoţi din priză televizorul, calculatorul şi laptopul. Şi lumina produsă de acestea îţi perturbă somnul, aşa că decuplându-le de la sursa de curent, îndepărtezi doi factori cauzatori de caldură.

Nu depune efort la ore târzii

Nu face sport după ora opt seara, fiindcă activitatea fizică creşte temperatura internă a corpului.

Nu mânca înainte ce culcare

Nu mânca înainte de culcare, fiindcă procesul de digestie creşte, şi el, temperatura internă a corpului. Şi consumul de alcool are acelaşi efect, de ridicare a temperaturii, nu de scădere, aşa cum am spera.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button