Home  /  Boli   /  Cum să scapi de insomnie fără tratament

Cum să scapi de insomnie fără tratament

Foarte mulţi dintre noi se confruntă cu insomniile, iar acest aspect nu este deloc de neglijat deoarece lipsa somnului poate crea nişte dezechilibre majore în întreg organismul. Acest lucru nu mai este de mirare în zilele noastre, când stresul depăşeşte cote alarmante.

Pentru a scăpa de insomnie sunt mai mulţi paşi pe care ar trebui să-i urmezi. Reglarea somnului poate fi rezolvată prin cultivarea unor obiceiuri bune care îţi vor da iar energie şi sănătate. Dacă vrei să dormi bine din nou şi sa te pui pe picioare, iată câteva sfaturi pentru a scăpa de insomnie fără tratament sau remedii naturiste:

Renunţă la alcoolul, ţigări şi cafeină

Efectele cafeinei pot ţine câteva ore, chiar până la 24 de ore, deci şansele să-ţi afecteze somnul sunt destul de mari. Cafeina nu este neapărat problema care stă între tine şi un somn bun şi liniştit, deoarece sunt persoane care beau cafea şi adorm imediat, însă te poate trezi frecvent pe timpul nopţii.

Alcoolul poate avea efect sedativ în primele ore ca să te ajute să dormi dar în acelaşi timp stimulează organismul şi te vei trezi mai obosit sau vei nu vei avea parte de somn prea bun. Aşa că tratamentul pentru insomnie cu o bere înainte de culcare s-ar putea să vezi că nu dă roade pentru tine. Dacă iei un tratament împotriva astmului sau foloseşti decongestionante nazale, întreba-ţi doctorul sau farmacistul când ar trebui să le iei pentru a nu-ţi afecta somnul.

Trezeşte-te dimineaţa la aceeaşi oră 

Este tentant să dormi mai mult în weekend mai ales dacă n-ai avut parte de un somn odihnitor în timpul săptămânii. Cu toate acestea, dacă suferii de insomnie , ar trebui să te trezeşti în fiecare zi la aceeaşi oră ca să-ţi antrenezi organismul să se trezească constant.

Fă exerciţii fizice constant

Exerciţiile în mod regulat pot îmbunătăţi calitatea somnului şi durata acestuia. Cu toate acestea, exerciţiile fizice înainte să te bagi în pat pot avea un efect advers, stimulativ asupra organismului, şi ar trebui evitate. Încearcă să faci exerciţii cu cel puţin 3 ore înainte să te bagi în pat.

Evită să mănânci înainte sa mergi la culcare

Corpul uman este ca un mecanism şi poate fi foarte uşor dat peste cap. Dacă până te bagi la somn mănânci o gustare, tocmai ce ţi-ai activat sistemul digestiv, iar asta te va ţine treaz o perioadă. Dacă mai suferi şi de refluxul gastroesofagian sau de arsuri în capul pieptului, e clar că trebuie să eviţi să mănânci sau să bei orice înainte să adormi. În privinţa apei sau orice bei seara, îţi poate afecta vezica şi te vei trezi de câteva ori pe noapte ca să mergi la baie, afectând somnul.

Scapă de griji până să te bagi în pat

Dacă ai lucruri de stabilit privitor la ziua ce urmează, rezervă-ţi timp înainte să termini cu planificarea. Dacă vrei să scapi de insomnie fără să faci vreun tratament e bine ca înainte sa te bagi în pat să nu iei şi grijile cu tine. Fă o listă cu ce ai de făcut pentru ziua următoare dacă e necesar pe care o poţi consulta după ce te trezeşti.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button