Home  /  Boli   /  Câteva reguli simple pentru o inimă sănătoasă

Câteva reguli simple pentru o inimă sănătoasă

Pentru a avea o inimă sănătoasă nu trebuie să faci mari sacrificii, însă trebuie să-ţi impui câteva reguli simple, care odată intrate în rutina zilnică devin extrem de simple.

Specialiştii cardiologi de la Mayo Clinic au dezvoltat un plan pentru o inimă sănătoasă conţinut în cartea „Mayo Clinic Healthy Heart for Life!“ Iar unul dintre mesajele-cheie este acela că micile schimbări fac marile diferenţe.

Iată ce ne îndeamnă specialiştii să facem pentru a avea o inimă puternică:

Mănâncă 5 porţii de legume şi fructe pe zi

Începe cu un mic dejun care include şi o astfel de porţie, după care ia o gustare în care să nu uiţi de fructe sau legume. Fii consecvent în a include aceste alimente în dieta zilnică. Nu te îngrijora prea mult vizavi de mâncărurile pe care nu ar trebui să le mănânci  ci axeaza-te pe a avea 5 astfel de porţii de fructe şi legume în regimul alimentar.

Fă mişcare 10 minute pe zi

Chiar dacă recomandările standard sunt de a face măcar 30 de minute de sport zilnic, chiar şi 10 minute de activitate fizică de intensitate moderată în fiecare zi sunt benefice pentru organism. De exemplu, studiile făcute până acum au arătat că între 60 şi 90 de minute pe săptămână de activitate fizică poate reduce riscul de boli cardiovasculare cu până la 50%.

Acesta este un beneficiu mare pentru un angajament minor din partea ta. Nu este nevoie de nimic elaborat: sunt la fel de utile şi urcatul scărilor şi plimbările sau mişcarea pur şi simplu.

Dormi 8 ore pe noapte

Calitatea somnului este importantă pentru o inimă sănătoasă. Poate fi o provocare să-ţi faci timp pentru odihnă de calitate, dar merită. Chiar dacă fiecare persoană poate avea un alt necesar de ore de somn pentru a fi în formă, încearcă să dormi 8 ore pe noapte.

Toate aceste măsuri simple trebuie urmate timp de două săptămâni şi pot reprezenta un bun început pentru un program individualizat pentru o inimă mai sănătoasă. Totuşi este important să continui cu aceste măsuri cât mai mult timp posibil.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button