Home  /  Boli   /  Cercetătorii au făcut o descoperire importantă cu privire la cancerul cerebral

Cercetătorii au făcut o descoperire importantă cu privire la cancerul cerebral

Experţii din cadrul Institutului de Cercetare Virginia Tech Carilion susţin că o genă implicată în ritmul circadian al copului ar putea reprezenta o ţintă pentru terapiile ce ajută pacienţii diagnosticaţi cu o formă mortală de cancer cerebral denumită glioblastom.

Această nouă descoperirea atrage atenţia asupra unui subtip al unei gene ce influenţează capacitatea de supravieţuire a celulelor canceroase, deşi este mult mai frecvent asociată ritmului circadian. Practic, această genă poate inhiba celulele canceroase să se transforme în celule glioblastom.

Conform statisticilor, majoritatea persoanelor ce suferă de această boală trăiesc în medie 15 luni, iar aproximativ 90% dintre pacienţii care trăiesc mai mult de 2 ani dezvoltă tumori recurente care necesită chirurgie cerebrală.

În cadrul studiului efectuat pe culturi de celule realizate în laborator şi pe şoareci, cercetătorii au determinat momentul în care o enzimă produsă de un membru al familiei de gene – casein kinasa 1 – este blocată. Astfel, dezvoltarea celulelor glioblastom se opreşte, iar formarea tumorilor, în cazul şoarecilor, este stopată.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button