Home  /  Boli   /  Migrenele pot fi consecinţa unui aspect banal

Migrenele pot fi consecinţa unui aspect banal

Corpul uman are de departe cea mai mare complexitate din regnul animal, iar atunci când ceva este în neregulă, acesta ne dă adesea semnale pentru ca noi să luăm măsurile necesare spre rezolvarea problemelor.

Deshidratarea, spre exemplu, este una dintre principalele probleme pe care multe persoane le experimentează mai ales în timpul verii. Aceasta reprezintă mai mult decât nevoia de apă, este o problemă cronică atunci când corpul a fost privat de apă timp de săptămâni sau luni întregi. De asemenea, în perioadele stresante, corpul începe să işi piardă nutrienţii necesari, energia, dar şi elasticitatea.

Un simplu pahar cu apă nu poate repara această problemă şi trebuie ceva mai mult pentru a face faţă acestei situaţii. Medicii recomandă consumul a doi – trei litri de apă pe zi pentru a evita deshidratarea. Multe persoane se confruntă cu dureri puternice de cap atunci când se deshidratează.

Potasiu, magneziu şi calciu sunt cele trei minerale extrem de importante pentru organism şi care impiedică durerile cronice de cap, iar atunci când corpul este deshidratat, sunt în cantitate mică în organism.

O băutură zilnică din fructe şi legume bogate în aceste minerale (ex: spanacul, struguri albi, merele verzi, ardeii verzi, ghimbirul)  te ajută să te hidratezi imediat şi să scapi, totodată, şi de migrene.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button