Home  /  Boli   /  Află cum poţi renunţa la cafea

Află cum poţi renunţa la cafea

Renunţarea la cafea poate avea unele simptome care indică faptul că organismul este dependent de ea. Printre acestea se numără: iritabilitate, dureri de cap, anxietate, lipsa de concentrare. Vestea bună este că, deşi pare greu, poţi să renunţi la cafea de tot sau, cel puţin, poţi să începi să bei mai puţină.

Iată câteva sfaturi utile în demersul tău de a renunţa la cefea:

Nu renunţa la cafea brusc

Dacă vrei să renunţi dintr-o dată la cafea vei pune o presiune inutilă pe umerii tăi. E posibil chiar să fie atât de frustrant încât să abandonezi planul mai repede decât te aştepţi. Cel mai înţelept este să renunţi la aceasta treptat.

Primul pas este să bei mai puţină cafea zilnic. Bea o caniţă dimineaţa şi sari peste cele de pe parcursul zilei. Înlocuieşte cafeaua cu ceai verde. Ceaiul verde îi furnizează corpului cafeina de care are nevoie, dar în doze mai mici. Cercetătorii spun că la 30 de minute după consumul de ceai verde, în corp se instalează o stare de relaxare şi alertă mentală, datorită concentraţiei mari de L-teanină.

Consumă un mic dejun copios

Este indicat să înlocuieşti cafeaua cu un mic dejun copios, care sa-ţi facă plăcere. Sunt ideale fructele – merele, afinele, capşunile şi zmeura iţi satisfac pofta de dulce, sunt bogate în fibre şi în antioxidanţi. Înlocuieşte de câteva ori pe săptămână cafeaua şi croissantul cu un astfel de mic dejun. Apoi, bea mai multa apă. De multe ori iţi faci încă o cafea, fiindcă te simţi obosit. Specialiştii spun însă că deshidratarea ne accentuează oboseala. Incearcă să bei mai multă apă pe parcursul zilei ca să nu mai fii tentat să recurgi la cafea.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button