Home  /  Boli   /  Află semnele care pot să indice prediabetul

Află semnele care pot să indice prediabetul

Diabetul este una dintre afecțiunile pancreasului care poate avea simptome greu de suportat pentru unele persoane. Aproximativ 4% din români sunt diagnosticați anual cu prediabet, o afecțiune în care nivelul zahărului în sânge este mai ridicat decât ar fi normal, însă valoarea glicemiei nu atinge pragul diabetului de tip II.

De asemenea, dacă nu se intervine corespunzător în mai puțin de zece ani, prediabetul se poate transforma cu ușurință în diabet zaharat.

Iată câteva dintre semnele prediabetului:

Pielea pătată

Adesea, persoanele afectate de prediabet se pot confrunta cu o afecțiune cunoscută sub denumirea de acanthosis nigricans, caracterizată prin apariția acestor pete de culoare pe suprafața tegumentului, cu precădere în zonele în care se formează cutele pielii.

Apariţia insomniei

În cazul în care obișnuiești să dormi mai puțin de şase ore pe noapte, există riscul să fii expus prediabetului, deoarece sistemul nervos nu reușește să se regenereze,  iar hormonii sunt primii afectați. Insomniile sau lipsa somnului pe o perioadă mai mare de timp are repercusiuni la nivelul sistemului endocrin și mai ales asupra secreției de insulină.

Setea excesivă şi oboseala accentuată

În cazul în care te confrunți cu sete excesivă, nevoia de a urina des, ești tot mai obosit și ai amețeli, nu mai sta pe gânduri și fă analizele medicale pentru a afla din ce cauză au apărut aceste simptome.

De asemenea, dacă simți miros de acetonă la urinare, acesta este semnul că diabetul deja s-a instalat în organism, deoarece prin urină corpul elimină corpii cetonici, specifici acestei afecțiuni.

Instalarea diabetului poate aduce complicaţii serioase, precum: obezitate, hipertensiune arterială, colesterol mărit sau sindromul ovarelor polichistice.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button