Home  /  Boli   /  Atenţie părinţi! Bătaia nu este ruptă din rai

Atenţie părinţi! Bătaia nu este ruptă din rai

Există nenumărate cazuri în care copiii sunt bătuţi de către părinţi atunci când greşesc cu ceva, iar acest lucru se întâmplă, de cele mai multe ori, datorită percepţiei greşite a parinţilor referitor la modul de creştere al copiilor.

Studiile arată că această aborsare este cât se poate de greşită. Copiii care au fost bătuţi de părinţi la vârsta de 5 ani prezintă mai multe probleme de comportament la vârstele de 6 şi 8 ani decât copiii care nu au fost niciodată bătuţi.

De asemenea, experţii susţin că accentuarea problemelor de comportament nu pot fi atribuite caracteristicilor copilului, părinţilor sau mediului de acasă, ci se pare că este rezultatul specific al bătăii.

Oamenii de ştiinţă au examinat datele culese de la aproximativ 12.000 copii, separându-i în cele două categorii. Pentru a observa problemele copiilor în timp, cercetătorii au examinat  relatările profesorilor atunci când copiii aveau 5, 6 şi 8 ani. Profesorii au relatat frecvenţa cu care copiii se contraziceau, se băteau, se enervau, acţionau impulsiv şi deranjau ora.

Rezultatele au fost clare: copiii care au fost bătuţi la vârsta de 5 ani au avut o creştere a problemelor de comportament la vârsta de 6 şi 8 ani, comparativ cu copiii care nu au fost bătuţi niciodată. Cum era de aşteptat, cercetătorii au observat că cele mai mari probleme le au copiii care sunt bătuţi frecvent.

Părinţii trebuie să fie conştienţi de faptul că bătaia la orice frecvenţă este dăunătoare copilul. Există şi alete abordări pentru a-i atrage atenţia copilului atunci când greşeste, mult mai corecte şi mai mai sigure pentru o dezvoltarea emoţională echilibrată a acestuia.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button