Home  /  Boli   /  Specialiştii au o recomandare foarte importantă pentru toţi părinţii

Specialiştii au o recomandare foarte importantă pentru toţi părinţii

Primii trei ani de viaţă deţin un rol covârşitor în întreaga evoluţie a existenţei ulterioare a unui individ, fapt recunoscut şi de către neurologi, iar acest aspect este întărit şi de Academia Americană de Pediatrie care recomandă tuturor părinţilor să citească poveşti copiilor lor, cu voce tare, încă de la naştere şi până când aceştia împlinesc cel puţin vârsta de trei ani, pentru stimularea limbajului şi a altor capacităţi de comunicare.

Practic, citirea cu regularitate a poveştilor în faţa bebeluşilor, încă de la naştere şi chiar înainte de a veni pe lume, stimulează într-o manieră optimală creierul lor şi întăreşte relaţia cu părinţii într-un moment crucial în dezvoltarea copiilor. Astfel, copiii işi dezvoltă în această perioadă limbajul, învaţă ce înseamnă lectura şi dobândesc calităţi socio-emoţionale pentru întreaga viaţă.

Academia Americană de Pediatrie recomandă, de asemenea, pediatrilor să promoveze în timpul consultaţiilor, în special în faţa părinţilor din categoriile cele mai defavorizate, această abordare ce vizează dobândirea precoce a limbajului între naştere şi până la trei ani, vârsta la care copilul merge la grădiniţă.

Potrivit studiilor, o treime dintre copiii din Statele Unite ajung la grădiniţă fără cunoştinţele de limbaj de care ar avea nevoie pentru a învăţa să citească, în timp ce capacitatea de a citi corect în timpul celui de-al doilea an din şcoala primară reprezintă cel mai bun indicator pentru succesul în şcoala generală şi apoi în viaţa profesională.

Dacă este să ne raportăm la ţara noastră, problema este mult mai gravă, iar această recomandare a oamenilor competenţi în acest domeniu îndeamnă societatea noastră să ia măsurile necesare pentru a informa părinţii, prin toate metodele posibile, că implicarea în educaţia copilului din primii ani de viaţă este extrem de importantă pentru dezvoltarea lui din punct de vedere intelectual şi emoţional.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button