Home  /  Boli   /  Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă motivul pentru care cancerul de colon este în continuă creştere

Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă motivul pentru care cancerul de colon este în continuă creştere

Deşi se crede că înmulţirea alarmantă a cazurilor de cancer la colon are legătură cu alimentaţia nesănătoasă, oamenii de ştiinţă afirmă că este nevoie de studii suplimentare pentru a stabili dacă acesta este vinovatul sau cel puţin principalul vinovat.

Un studiu al Asociaţiei Americane de Cancer a scos la iveală faptul că adulţii din Statele Unite mor de cancer la colon şi rectal într-un ritm mai mare în jurul vârstei de 50 de ani, vârsta la care se încep analizele menite să depisteze această boală.

Având în vedere că analizele de rutină nu sunt recomandate adulţilor sub 50 de ani, cancerele găsite la adulţii mai tineri sunt de obicei în stare avansată, iar şansele de supravieţuire sunt minime.

Acest aspect este extrem de îngrijorător, întrucât cancerul colorectal este a treia cauză de deces asociată cancerului la femei şi a doua la bărbaţi, în Statele Unite. La nivel global, cancerul colorectal este al treilea cel mai răspândit tip de cancer.

După cum spuneam şi la începutul articolului, motivul care a dus atât la creşterea incidenţei cât şi la creşterea numărului de decese rămâne neclar.

Specialiştii au descoperit că, deşi rata de mortalitate cauzată de cancerul colorectal la persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 54 de ani a scăzut din 1970 până în 2004, nivelul a început din nou să crească anual cu 1% din 2004 până în 2014.

Autorii studiului susţin că incidenţa crescută nu are de-a face cu tehnicile mai bune de depistare a bolii, pentru că acest lucru ar fi însemnat cel puţin o stagnare a numărului de decese, sau chiar o reducere.

Astfel, mizele principale ale experţilor sunt găsirea unei metode care să depisteze cancerul la timp şi aflarea motivului care a dus la această creştere în ocurenţă şi în deces.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button