Home  /  Boli   /  De ce trebuie să evităm pe cât posibil consumul de covrigi?

De ce trebuie să evităm pe cât posibil consumul de covrigi?

Covrigii sunt extrem de tentanţi, mai ales pentru persoanele pofticioase sau cele foarte grăbite. Pe lângă acest fapt, covrigii sunt cel mai uşor mod de a ne stăpâni senzaţia de foame.

Este clar că pentru cei mai mulţi dintre noi, ideea de a mânca un covrig în loc de micul dejun este foarte practică, dar nu este şi sănătoasă în cazul în care iţi doreşti o dietă echilibrată.

Covrigii sunt făcuţi din făină albă , astfel ca nu se încadrează într-o alimentaţie tocmai sănătoasă . Pe lângă faină albă ei mai conţin şi grăsimi nesănătoase, chiar şi zahăr , de aceea ei nu fac nimic decât să iţi dea în schimb 300 de calorii şi niciun nutrient . Astfel, organismul nu-şi poate extrage necesarul de vitamine şi fibre de care are nevoie, în ciuda faptului că un covrig mâncat pe fugă oferă senzaţia de saţietate. În timp, această privare a organismului de substanţe nutritive poate crea probleme serioase de sănătate.

Pentru a vă face o idee asupra acestei industrii, în anul 2014 , la nivel naţional , erau înregistrate 4.000 de covrigării , din care 480 doar în Bucureşti . La o vânzare medie de 500 de covrigi pe zi , în 2014 piaţa covrigilor din România ajungea la o valoarea anuală de 160 de milioane de euro . Covrigul a fost cel mai vândut produs al crizei. Practic, acest produs nu duce lipsă de clienţi şi aduce marje de profit de aproximativ 25 %.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button