Home  /  Boli   /  Nu consumaţi spanac dacă suferiţi de aceste afecţiuni

Nu consumaţi spanac dacă suferiţi de aceste afecţiuni

Se ştie de secole faptul că spanacul este o sursă de sănătate. Primii care l-au consumat au fost regii chinezii, prin secolul al VII-lea. Aceştia nu ştiau, probabil, că această plantă, pe care o poţi confunda uşor cu o buruiană, este plină de antioxidanţi, vitamine şi minerale.

Spanacul ajută la curăţarea intestinelor de toxine, uşurează digestia, este renumit pentru combaterea asteniei, păstrează sănătatea oaselor şi a ochilor, previne şi tratează bolile inflamatorii.

În ciuda numeroaselor beneficii, nu toată lumea se pote bucura de această legumă cu frunze verzi.

Iată când spanacul trebuie evitat sau consumat cu moderaţie:

Persoanele cu afecţiuni hepatice, reumatice, inflamaţii gastrice şi ale intestinului, trebuie să consume cu moderaţie această legumă, datorită conţinutului de oxalaţi de potasiu şi de calciu.

Acidul oxalic este adesea ingerat de oameni în cantităţi foarte mici, deoarece este prezent în unele alimente, în special broccoli, castraveţi, cartofi şi varză. Cantităţi mai concentrate, sub formă de oxalaţi, se găsesc în legumele cu frunze de un verde închis. Aceste alimente sunt benefice pentru sănătate în cantităţi mici. În cantităţi mari, însă, sunt toxice, datorită proprietăţilor corozive.

De asemenea, spanacul trebuie evitat de persoanele care suferă de litiază, deoarece conţine acid uric, dar şi de persoanele constrânse să ţină un regim strict, fără sare.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button