Home  /  Boli   /  Slăbeşte folosind dieta nordică

Slăbeşte folosind dieta nordică

Există nenumărate diete, însă puţine dintre ele funcţionează pentru majoritatea persoanelor. În general, rezultatele unei diete diferă foarte mult de la persoană la persoană, iar din acest motiv este bine să apelezi la un specialist în nutriţie pentru a-ţi recomanda o dietă personalizată.

Totuşi, există câteva diete care sunt recunoscute pentru eficienţa lor. Două dintre acestea sunt reprezentate de dieta mediteraneană şi dieta nordică.

Dezavantajul dietei mediteraneene este reprezentat de faptul că, în regiunile din nordul Europei este o opţiune costisitoare, deoarece alimentele respective sunt, în mare măsură, importate, climatul nefiind potrivit pentru cultivarea celor mai multe dintre fructele şi legumele mediteraneene.

Toată lumea a auzit de dieta mediteraneană şi de beneficiile pe care le are asupra organismului, însă, dieta nordică este mai puţin cunoscută.

Oamenii de ştiinţă din ţarile scandinave au realizat studii asupra alimentelor consumate în mod tradiţional în ţările nordice, ajungând la concluzia că o dieta bazată pe aceste alimente este cel puţin la fel de benefică pentru sănătate ca şi mult-lăudata dieta mediteraneană.

Alimentaţia tradiţională în ţările scandinave cuprinde, printre altele, peşte (somon, păstrav, hering, cod), carne de elan, ren, potârniche (mai săracă în grăsimi decât carnea animalelor crescute în fermele din ţările mai sudice), diferite soiuri de varză (bogate în antioxidanţi), ulei de rapiţă (o sursa bogata de acizi omega 3 şi vitamina E) şi fructe de pădure, care cresc din abundenţă la latitudinile nordice.

Cert este că, studiile privind dieta nordică au stârnit un real interes, iar specialiştii în nutriţie preconizează răspândirea acestui tip de alimentaţie care este extrem de benefică pentru sănătatea organismului uman.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button